26. marts 2019
På øverste dæk har to pools og liggestole tiltrukket de fleste af de tilbageværende gæster.
gallery icon

Se billedserie

På øverste dæk har to pools og liggestole tiltrukket de fleste af de tilbageværende gæster.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billeder: Kom ombord på Artania

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billeder: Kom ombord på Artania
Halsnæs - 14. juni 2018 kl. 07:31
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Det her kunne jeg godt vænne mig til, siger havnedirektør i Hundested, Søren Brink, og skuer ud over Hundesteds farvepalette af røde hustage, blinkende blå bølgetoppe og hvide skibe, der dovent duver i havnen.

arrow Læs også: Se video og billeder: Rekordskib kom i havn

Vi er 43 meter over den nordsjællandske havneby, på toppen af Artania, det tyske krydstogtskib som onsdag blev det største krydstogtskib nogensinde til at anløbe Hundested Havn.

Sammen med havnens bestyrelsesformand Børge Larsen, krydstogtagenter og repræsentanter fra VisitNordsjælland er Frederiksborg Amts Avis gået ombord og kan fra niende dæk se størstedelen af de 900 gæster ombord strømme ud på havnen som en lille hærskare af myrer, der flokkes om de ventende busser som var de små syltetøjsmadder, eller spreder sig ud i havnens afkroge på jagt efter en oplevelse.

Artania fra Phoenix Reisen er det femte cruise med anløb i Hundested og er større end sine forgængere på alle parametre; længde, vægt, dybgang og passagerer.

Med sin længde på 231 meter fylder Artania hele havnens krydstogtkaj og har plads til 1200 passagerer og 530 besætningsmedlemmer. Det flydende højhus har ni dæk og rager 43 meter op over vandet, men det er de 7,9 meter under havoverfladen, som har været det springende punkt.

Det efterlader ikke meget frirum i den 8,4 meter dybe sejlrende ved Hundested, og havde vejr- og vandbetingelserne ikke været rigtige, var det store krydstogtskib ikke kommet til kaj

- Det er absolut maksimum, vi kan klare, og det er dejligt ,at vi er lykkedes med det, siger Søren Brink.

Ombord på den flydende skyskraber kan de cirka 900 gæster nyde godt af biograf, showroom, tre restauranter, butikker, et utal af barer, et fitnesscenter, spa, skønhedssalon og bibliotek fordelt på dækkene fra to til ni.

Det meste af niende dæk er dog udendørs. De fleste tilbageværende gæster er trukket i skygge på liggestole under parasoller, mens enkelte er hoppet i de to turkise pools, som belejligt matcher Phoenix Reisens farver, der går igen i alt fra skibets bløde gulvtæpper til landgangsbroerne.

Da skibet aldrig har været i Hundested før, blev der, som traditionen foreskriver, afholdt en såkaldt »plaquette & keys ceremoni«, hvor borgmester Steffen Jensen(S) og kaptajn Morten Hansen udvekslede gaver i form af et byvåben og en miniatureudgave af skibet.

- Jeg har aldrig været i Hundested eller hørt om det. Men det er dejligt at være her og en dejlig velkomst med vikingerne, siger kaptajn på Artania Morten Hansen.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede