14. oktober 2019
De mange meginjoller venter utålmodigt på at krydse den imaginære startlinje og sætte årets DM i gang.                  Fotos: Kasper D. Dønbo
gallery icon

Se billedserie

De mange meginjoller venter utålmodigt på at krydse den imaginære startlinje og sætte årets DM i gang. Fotos: Kasper D. Dønbo
Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billeder: Joller dystede på fjordens bølger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billeder: Joller dystede på fjordens bølger
Opdateret 19. august 2018 kl. 17:44
Halsnæs - 19. august 2018 kl. 16:45
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det ligner en velkoreograferet dans, når de 23 joller til DM i Meginjolle sværmer om den imaginær mållinje, der er trukket gennem Roskilde Fjord mellem en stor gul bøje og dommerbåden.

Linjen må ikke krydses før tid, og selvom vinden og bølgerne gør deres bedste for at kaste de små både ud i en tyvstart, så ligner det, at det rent fysisk ikke kan lade sig gøre. Hver gang bådene kommer nær, fjerner de sig igen. Som var der en usynlig mur, de ikke kan forcere.

Frederiksborg Amts Avis er om bord på dommerbåden og følger DM i Meginjolle, som bliver sejlet både lørdag og søndag, fra nærmeste hold. Næsten for nært, da Tom Fink, formand for kapsejladsudvalget i Frederiksværk Sejlklub, blæser et laaaaangt trut i starthornet.

Det er kommandoen, de mange sejlere har ventet på. Som jockey'en på sin hest tøjler de naturens kræfter og sætter af sted. Kapsejladsens første af fem sejladser er i gang.

- Det er så spændende, siger Tom Fink og ligner en mand, der næsten ikke kan sidde stille.

Meginclub Danmark arrangerer hvert år et stævne, hvor der sejles om Meginbowlen - det officielle Danmarksmesterskab for denne sejltype.

Meginjollen er en moderne smakkejolle som er tegnet i 1988 af Peer Bruun. Skroget er af glasfiber, hvor alt det øvrige er lavet af træ. Jollen er 465 cm lang og har en vægt incl. 100 kg ballast på 245 kg. Med en dybdegang på 30 cm, kan den gå ind på meget lavt vand.

I år er det KFUM Spejdercentret Arresøcentret, Auderød som sammen med Frederiksværk Sejlklub arrangerer stævnet.

DM i Meginjolle er før - i 1994 og 2014 - blevet afholdt i Arresø, men det er første gang, at Roskilde Fjord ud for Frederiksværk tages i brug.

Der er 23 joller til start med deltagere fra hele Danmark og enkelte både fra udlandet. Frederiksværk Sejlklub har dog - trods værtsskabet - ingen både med i sejladsen.

Der er dog stadig lokalt islæt. Halvdelen af feltets joller kommer fra KFUM Spejderne, der sejler om DM pokalen for ungdom- og spejdermegin - et løb i løbet.

Vinder af Meginbowlen blev Hans Lauenbjerg fra Lundeborg. Nr.2 blev Henrik Koldstad fra Rostock i Tyskland, mens Henning Ringe Ibsen fra Sydfyn blev nummer tre.

Vinder af spejderpokalen blev Knud Kofoed med Torben Olsen som gast.

Læs mere om DM i Megin i Frederiksborg Amts Avis mandag.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede