18. oktober 2019
Børnene på Halsnæs Lilleskole klippede fredag formiddag det røde bånd til skolens nye tilbygning. 

Fotos: Kasper Daugbjerg Dønbo
gallery icon

Se billedserie

Børnene på Halsnæs Lilleskole klippede fredag formiddag det røde bånd til skolens nye tilbygning. Fotos: Kasper Daugbjerg Dønbo
Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billeder: Elever klipper snoren til ny tilbygning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billeder: Elever klipper snoren til ny tilbygning
Halsnæs - 30. november 2018 kl. 14:01
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det kan være svært at pakke 350 kvadratmeter ny skole ind, så Halsnæs Lilleskole havde i stedet hængt et rødt bånd op foran den nye tilbygning, som eleverne på skolen fredag formiddag fik lov at indvie med sang. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Velkommen til jeres og vores nye bygning. Mange af jer har været herovre og kigge under byggeriet, men det er første gang, at vi alle er samlet her, og vi har glædet os meget til denne dag, sagde skoleleder på Halsnæs Lilleskole, Per Schantz, til eleverne.

Den nye tilbygning er en sort længe, som er bygget i forlængelse af en af de eksisterende bygninger. Det er i øvrigt den første af skolens bygninger, som elevernes forældre ikke har været med til at lave noget på. Indvendig rummer huset blandt andet to klasselokaler, et stort aktivitetsrum og en beskedtrappe, hvor klasser kan samles til diskussion. Med syv meter til loftet og vægge, som endnu er hvide, får lilleskolens ældste langt mere albuerum.

Tilbygningen bliver nemlig hjemsted for lilleskolens udskolingsklasser. Om en uge rykker de nuværende 6., 7. og 8.klasser ind i de nye lokaler, og næste år skal skolens første 9.klasse have skolens første afgangseksamener i bygningen.

I 2017 besluttede skolens bestyrelse at udvide skolen med to klassetrin mere - 8. og 9. - og det har i følge Per Schantz været »en kæmpe forskel i vores lille andedam«.

- I gamle dage - altså før sommerferien - var vi vant til, at eleverne gik ud efter syvende klasse, og at der blev grædt mange tårer, når endnu en klasse skulle sige farvel. Men i år var det ikke tilfældet. Nu kan vi tilbyde et helt forløb fra 0. til 9. klasse, og det er vi stolte af.

- Her får de store elever en helt ny bygning, som de kan udfolde sig i, og bygningen er med til at fremtidssikre skolen, siger han.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis i weekenden.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede