28. februar 2020
82 par tomme sko på trappen foran rådhuset i Frederiksværk blev brugt til demonstrationen torsdag aften til at markere de mange kommunale medarbejdere, som kan miste jobbet på grund af de fortstående besparelser i kommunens budget. 

Fotos: Kasper D. Dønbo
gallery icon

Se billedserie

82 par tomme sko på trappen foran rådhuset i Frederiksværk blev brugt til demonstrationen torsdag aften til at markere de mange kommunale medarbejdere, som kan miste jobbet på grund af de fortstående besparelser i kommunens budget. Fotos: Kasper D. Dønbo
Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billeder: 82 par tomme sko stod forrest i demonstration

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billeder: 82 par tomme sko stod forrest i demonstration
Halsnæs - 13. september 2018 kl. 19:22
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Flere hundrede mennesker var mødt op foran rådhuset i Frederiksværk torsdag aften for at deltage i Velfærdsalliancen demonstration mod de op mod 80 fyringer i den kommunale medarbejderstab, som kan blive en konsekvens af de besparelser Halsnæs Kommune står over for.

arrow Læs også: Bredt forlig om sparebudget er muligt

Trods et stort fremmøde var det alle de mennesker, som ikke var til stede, der stjal billedet.

På trappen op mod rådhuset havde demonstranterne placeret 82 par tomme sko. Et par for hver medarbejder, der risikerer at miste jobbet som følge af de besparelser, som politikerne skal finde i budgettet.

- Hvert par sko repræsenterer en kollega og velfærdsmedarbejder, der kan miste sit job. Det er ham, der rydder sne, hende der holder den døende i hånden og sundhedsplejersken der står med den nyfødte. De kan alle ende i arbejdsløshedskøen, men vi bakker dem op. Se jer omkring - vi er mere end 80, og i er ikke alene, lød det fra Hanne K. Byskov, bestyrelsesmedlem i BUPL Nordsjælland.

Hun gjorde det samtidig klart, at medarbejderne ikke kan løbe stærkere, så politikerne må tage ansvar for pege på de opgaver, som ikke skal løses længere.

- Når der ikke er tid til børnene i børnehaven, eller de ældre ikke kan få bad, så er det ikke medarbejdere, der skal stå til ansvar, sagde hun.

De mange fremmødtes budskaber var ikke til at tage fejl af, og selvom det er byrådspolitikerne i Halsnæs der i sidste ende skal finde besparelser for 70 mio. kroner årligt, så var det politikerne i Folketinget, der blev peget flest fingre i mod.

»Simon Emil skal dele - ikke tage det hele« og »Uden udligningsreform bliver uligheden enorm« lød flere bannere og skilte, der rettede kritikken mod Christiansborg og indenrigs- og økonomiminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille(LA) for ikke at hjælpe Halsnæs Kommune nok.

Borgmester Steffen Jensen(S) mødte demonstranterne foran rådhuset. Han gjorde det klart, at de mange tomme sko gjorde indtryk, og at han delte frustrationerne over, at der skal spares massivt.

- Vi må klare os selv, og vi må tage vores politiske ansvar og pege på, hvilke opgaver som ikke skal løse, for jeg er enig i, at medarbejderne ikke kan løbe stærkere, sagde Steffen Jensen og gjorde det klart, at der »kommer forår igen«.

- Når det her er overstået, skal der være lys for enden af tunnelen. Vi har sat forebyggende initiativer og indsatser i gang, og jeg har præsenteret et budget, som vil sikre en god økonomi fremover, så vi ikke længere skal genåbne budgettet eller gå fra besparelse til besparelse.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag.

arrow Kommune vil spare millioner og samtidig hjælpe flere udsatte børn
13. september 2018 kl. 04:05 Opdateret: kl. 15:55
arrow Nordkysten kan miste sine livreddere
12. september 2018 kl. 03:35 Opdateret: kl. 15:41
arrow Budget: Her rammer sparekniven
10. september 2018 kl. 17:04 Opdateret: kl. 15:10