11. april 2021
Den prisvindende snapsemager Dan Schumacher åbner  eventbutik og »showroom«  på Hundested havn. Foto: Allan Nørregaard
Den prisvindende snapsemager Dan Schumacher åbner eventbutik og »showroom« på Hundested havn. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Schumacher rykker ind på havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Schumacher rykker ind på havnen
Halsnæs - 04. april 2021 kl. 12:30
Af Niels Jørgen Larsen

Ved juletid kunne man på havnen i Hundested smage både en Hundested Gin og en Hundested Dram Number One, da Schumachers havde en lille pop-up-butik, og inden længe åbner den prisbelønnede snapsemager Dan Schumacher fast butik og showroom i Kajgaden på havnen.

- Her kan kunderne smage og købe vores produkter, og vi viser vores setup, og hvordan vi arbejder med fadlagring, siger Dan Schumacher, der har over 20 års erfaring med at fremstille krydderbrændevin.

Åbningen i Kajgaden 7B er blevet forsinket i flere omgange af corona, men Dan Schumacher håber at kunne åbne midt i april. I højsæsonen vil man holde fast åben, ellers bliver det primært i weekender og særligt i november og december med hele repertoiret af julesnaps.

- I butikken vil vi vise hvordan vi trækker urter, filtrerer og tapper, og folk kan opleve forskellen på fadlagring af rom, gin, whiskey og kryddersnapse og få forklaret, hvorfor de skal lagres så længe, siger Dan Schumacher.

Hans snapse har høstet mange priser gennem årene. Senest har han lige vundet både guld og sølv ved Nordic Spirits Award 2021 for en paradisæblesnaps, der er lagret på romfad i seks år.

Dan Schumacher er tidligere kok, men slog sig så at sige på flasken i 1999, hvor han begyndte at udvikle Schumacher Brændevine. Han har en årrække haft sin produktion i en ejendom i Aagerup ved Helsinge, men snart kan man altså også møde ham i Hundested.

- Det er en rå havneby i voldsom udvikling, og det vil jeg godt være en del af. Min gode ven Jens Heding startede Spisehuset Knud og jeg har hjulpet ham med at bygge det op. Jeg kan fornemme stemningen i byen og finder det attraktivt at være en del af det og synes jeg har noget spændende at vise frem, siger Dan Schumacher om grunden til at åbne i Hundested.

Han kalder det et udstillingsvindue i spiritussens navn - og tilføjer at spiritus betyder ånd.

Regeringen overvejer mulighed for bilfrie søndage. Er det en god idé?