19. december 2018
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rundkørsel gøres mere sikker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rundkørsel gøres mere sikker
Halsnæs - 13. november 2017 kl. 18:01
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Trods blinkende tavler, når farten er over 50 km/t, kniber det for bilisterne at få hastigheden ned i den store rundkørsel i Frederiksværk. Særligt fra Hundested- og Hillerød-siden køres ind i rundkørslen med stor fart, men nu kan især de bløde trafikanter se frem til, at det bliver mere trygt at færdes i trafikknudpunktet.

Vejdirektoratet er i øjeblikket igang med at ombygge rundkørslen, et arbejdet som forventes afsluttet i løbet af december.

- Rundkørslen er udpeget som sort plet, fordi den har flere uheld end gennemsnittet. Derfor ombygger vi den, for at gøre den mere sikker, siger afdelingsleder i Vejdirektoratet Maria Meiner.

Problemet er at bilisterne kører ind i rundkørslen i for høj fart og glemmer at overholde vigepligten. Ved at lave spærreflader og hæve kantsten, vil man gøre det mere besværligt at køre ind i rundkørslen i høj fart. Samtidig vil man forbedre lysforholdene, da rundkørslen er særlig farlig i den mørke tid, dels om aftenen og her i vinterperioden.

I øjeblikket en gravemaskine igang i midten af rundkørslen med det formål at hæve midten, som man ser det på en række andre rundkørsler. Det skal også medvirke til at bilisterne nedsætter farten, når de på afstand bedre ser, at de nærmer sig en »forhindring«.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk