4. juni 2020
Tankstation og andre bygninger ved Amtsvejen forsvinder for at gøre plads til boliger. Foto: Niels J. Larsen
Tankstation og andre bygninger ved Amtsvejen forsvinder for at gøre plads til boliger. Foto: Niels J. Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rasmussens Have sendes i høring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rasmussens Have sendes i høring
Halsnæs - 19. maj 2020 kl. 11:05
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med stemmerne 19-2 i byrådet kommer boligprojektet, kaldet Rasmussens Have, på Amtsvejen i Hundested nu i høring. Det sker i en ændret udgave, hvor der bygges i halvandet plan med færre boliger end det oprindelige forslag med to og en halv etage, som et flertal i byrådet sagde nej til i marts.

På torsdagens byrådsmøde over Skype var det kun SF, der stemte imod det ny forslag, som man også havde gjort på udvalgsmøderne.

- SF ønsker at der skal skæres en lejlighed væk både for oven og for neden i den vestlige fløj, sagde formand for Udvalget for Miljø og Plan Anja Rosengreen (SF) og ønskede samtidig at byggeriet skulle have en vandskuret, pudset facade i stedet for gule mursten.

De synspunkter vandt imidlertid ikke indpas, og det skitsede kommuneplantilæg og lokalplan for op til 22 boliger kommer nu i høring.

- Jeg er utrolig glad for at det ny forslag er stemt igennem, så er vi et langt skridt videre, siger bygherre bag projektet Povl Schou, Aalsgaarde.

Han undrer sig dog over Anja Rosengreens bemærkninger til projektet.

- Det virker for mig selvmodsigende. Anja Rosengreen stemte i maj 2019 for et projektudkast, hvor bygningen lå helt op til skellet. Nu er det flyttet nogle meter væk fra skellet for at komme naboerne i møde, men nu stemmer hun imod, fordi det er for tæt på skellet. Samtidig ønskes vandskurede mure, men det er kommunen selv, der siger det skal være gule mursten, så det har ikke med os at gøre, siger Povl Schou.

Han går nu videre med det mindre projekt, men undrer sig samtidig over ikke at få lov til at bygge i to og en halv etage, når man ellers fra kommunen har sagt at man i den kommende kommuneplan ønsker at udvikle og fortætte byområderne frem for at udlægge nye boligområder.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis tirsdag.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?