27. oktober 2020
Det grå "rædselbudget" bliver underskrevet. Det er Venstre, SF, Enhedslisten og Socialdemokratiet, som har fundet sammen i et bredt forlig

Foto: Niels J. Larsen
Det grå "rædselbudget" bliver underskrevet. Det er Venstre, SF, Enhedslisten og Socialdemokratiet, som har fundet sammen i et bredt forlig Foto: Niels J. Larsen
Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rædselsbudget forhandlet på plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rædselsbudget forhandlet på plads
Halsnæs - 03. oktober 2018 kl. 13:50
Af Niels Jørgen Larsen og Kasper Daugbjerg Dønbo

19 ud af 21 byrådsmedlemmer i Halsnæs står bag en budgetaftale for 2019-22, som formelt blev underskrevet på rådhuset i Frederiksværk onsdag middag på vegne af Socialdemokratiet, Venstre, SF og Enhedslisten.

arrow Læs også: Rædselsbudget koster 50 job

Aftalen betyder at der hvert af de kommende år spares 5-6 mio. kr. mindre på driften, end det oplæg omkring 56 mio. kr. årligt, som borgmester Steffen Jensen (S) oprindeligt stillede i forslag i lyset af kommunens yderst vanskelige økonomiske situation. Konkret betyder det, at omkring 50 stillinger i kommunen nedlægges, hvor særligt personalet på rådhuset rammes.

- Jeg er glad for at partierne er troppet op og har fundet en løsning, jeg er ikke glad for den situation, vi står i. Stod det til mig, var der mange elementer, som vi ikke skulle spare på, men det ved jeg er gensidigt hos hele banden, sagde borgmester Steffen Jensen ved præsentationen af budgetaftalen og fortsatte om det overordnede:

- Vi har forhandlet om ca. 5-6 mio. kr. i forhold til ekstra hænder, så vi ender på en driftsreduktion på 50-51 mio. kr. hvert år.

Borgmesteren kunne sammen med gruppeformændene Michael Thomsen (V), Anja Rosengreen (SF) og Thue Lundgaard (EL) enes om, at budgettet hverken var rødt, blåt eller grønt, men derimod gråt. Og Michael Thomsen betegnede det ligefrem som et »rædselsbudget«.

- Det er et rædselsbudget fordi vi gennemfører massive besparelser på velfærd og udvikling i Halsnæs, fordi besparelserne rammer vores børn, unge, voksne og ældre, og fordi vi kommer til at nedlægge mange stillinger, sagde Michael Thomsen bl.a.

Anja Rosengreen (SF) kalder det et historisk politisk svært budget:

- I SF Halsnæs har vi aldrig været med til at forringe servicen i den grad, som vi gør nu. Vi er meget triste over, at en fin kommune med gode borgere som Halsnæs, ikke kan få lov at tilbyde den indsats, vi mener, er nødvendig og som borgerne fortjener, siger hun.

Thue Lundgaard (EL) kalder budgetaftalen for den mindst ringe løsning, man kunne nå og selv om besparelserne var rigtig grimme, var han glad for, at det lykkedes at nå en aftale.

arrow Det betyder budgetaftalen for Halsnæs
03. oktober 2018 kl. 14:49 Opdateret: kl. 14:49
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?