12. december 2017
Spidskandidat for Radikale Venstre i Halsnæs Morten Lorenzen.
Spidskandidat for Radikale Venstre i Halsnæs Morten Lorenzen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Radikale i nyt valgforbund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Radikale i nyt valgforbund
Halsnæs - 09. oktober 2017 kl. 12:11
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Radikale Venstre går i valgforbund med Socialdemokratiet og Ølsted-listen til kommunalvalget i Halsnæs. Det oplyser den radikale spidskandidat Morten Lorenzen til Frederiksborg Amts Avis.

I sidste uge opsagde Liberal Alliance og Det konservative Folkeparti aftalen med de radikale om et valgforbund. Det skete efter at Morten Lorenzen havde givet opbakning til det budgetforlig, som Socialdemokratiet, Enhedslisten, SF og Alternativet har indgået.

- Hvor vi før har sagt, at vi ville afvente resultatet på valgnatten, så har vi nu valgt side og peger på Steffen Jensen som borgmesterkandidat. Så der er tale om et valgforbund, der ikke bare er teknisk, men også politisk forankret, siger Morten Lorenzen.

Baggrunden for beslutningen er først og fremmest, at det er en radikal mærkesag, at byrådet finder løsninger på de dårlige normeringer i daginstitutionerne i kommunen.

- Her har Venstre sagt, at det ikke kunne lade sig gøre i forhold til servicerammen, mens vi har holdt fast i, at man kunne finde penge, hvis man ville. Det kunne flertallet bag budgetforliget, hvorefter Venstre fandt det nogle dage senere, konstaterer Morten Lorenzen.

Når man nu har valgt side i forhold til borgmesterkandidat skyldes det også de reaktioner man har fået fra en række Venstrefolk her i den tidlige valgdebat.

- De har været efter os i alle debatter, så vores samarbejde med Venstre ville nok blive lidt anstrengt. Vi respekterer modstandere, men nedgør dem ikke, siger Morten Lorenzen og tilføjer om beslutningen om at pege på Steffen Jensen som borgmester:

- Vi har brug for en borgmester, der kan skabe en positiv dialog og klima i byrådet. Her har tonen ikke været særlig fremmelig for ret meget, og vi skylder borgerne at man taler pænt til hinanden.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis tirsdag.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk