22. november 2017
Skolerne i Halsnæs Kommune vil af med kravene til profillinjer, men politikerne er ikke klar til at give slip endnu

Foto: Kasper D. Dønbo
Skolerne i Halsnæs Kommune vil af med kravene til profillinjer, men politikerne er ikke klar til at give slip endnu Foto: Kasper D. Dønbo
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Profillinjer får forlænget levetid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Profillinjer får forlænget levetid
Halsnæs - 19. marts 2017 kl. 09:24
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Skolerne i Halsnæs Kommune vil af med kravene til profillinjer, men politikerne er ikke klar til at give slip endnu. Det ligger fast efter et møde i kommunens udvalg for skole, familie og børn.

Både skoleledelser og kommunens administration havde i forbindelse med dialogen om en bedre folkeskole anbefalet syv punkter til politikerne - herunder at de droppede et krav om udskolingslinjer - også kaldet profillinjer.

- Skolerne er meget forskellige, og hvad der giver mening et sted, gør det måske ikke et andet. Derfor er det fornuftigt, at skolerne får lov at bestemme noget indhold selv. Man skal for eksempel ikke have udskolingslinjer, for linjernes skyld. Det skal være fordi, man vil noget med det. Generelt nytter det ikke, at de her tiltag kommer oppe fra. Det skal komme nedefra, så lærere, elevere og forældre er med, siger Anni van Hauen, skolebestyrelsesformand for Frederiksværk Skole.

Den anbefaling valgte udvalget ikke at følge. De giver i stedet profillinjerne levetid til næste år.

I stedet foreslog Socialdemokratiet på mødet en evaluering af udskolingslinjerne til næste skoleår, og et enigt udvalg besluttede, at udskolingslinierne fortsætter i skoleåret 2017/2018 med evaluering i efteråret 2017. Kravet om fuld profilsporsdækning bortfalder dog fra skoleåret 2018/2019.

Profillinjerne var et kommunalt krav, som blev besluttet i forbindelse med skolereformen og indført i 2015. Det er meningen, at alle skoler skal have mindst tre profillinjer fra skoleåret 2018/19, men de krav ønsker skolerne at droppe.

På Hundested Skole havde de allerede tumlet med ideen om at lave én bæredygtig profil til hele skolen. I stedet blev det politisk besluttet, at der skulle udvikles tre. Ideen kom oveni implementeringen af skolereformen og en ny arbejdstidsaftale til lærerne.

- Profillinjerne førte problemer med sig. Det krævede nye klassedannelser og vi endte op med skævvredne klasser, hvor piger og drenge sad hver for sig, siger Peter Jensen, skolebestyrelsesformand på Hundested Skole.

- Bliver kravet om tre profillinjer droppet kan vi måske vende tilbage til vores oprindelige ide, siger han og får opbakning fra sin formandskollega.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk