26. februar 2020
Alle samlebånd hos modermælksproducenten Mille Food står i øjeblikket stille. Fødevarestyrelsen har stoppet al virksomhedens eksport til Kina og arbejder nu på en politianmeldelse af Mille Food og leverandøren Titan Trade Company, fordi virksomhederne gennem længere tid har indført proteinet lactoferrin ulovligt til Danmark fra et tredje land. 

Foto: Kasper D. Dønbo
Alle samlebånd hos modermælksproducenten Mille Food står i øjeblikket stille. Fødevarestyrelsen har stoppet al virksomhedens eksport til Kina og arbejder nu på en politianmeldelse af Mille Food og leverandøren Titan Trade Company, fordi virksomhederne gennem længere tid har indført proteinet lactoferrin ulovligt til Danmark fra et tredje land. Foto: Kasper D. Dønbo
Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politianmeldelse på vej til Mille Food efter kontrolbesøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politianmeldelse på vej til Mille Food efter kontrolbesøg
Halsnæs - 17. oktober 2019 kl. 04:00
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Modermælksproducenten Mille Food og leverandørfirmaet Titan Trade Company fra Hundested kan forvente, at en politianmeldelse fra Fødevarestyrelsen snart lander i postkassen.

Efter en stribe kontrolbesøg hos Mille Food er det Fødevarestyrelsens opfattelse, at de to virksomheder, som har samme ejerkreds og er registreret på samme adresse, i seks måneder har indført leverancer af proteinet lactoferrin ulovligt til Danmark fra et tredje land.

Proteinet har Mille Food brugt i deres modermælkserstatning, som bliver eksporteret til Kina.

arrow Læs også: Skandalesag truer 100 nye job

- Vi er ved at udarbejde en politianmeldelse. Det er så op til anklagemyndigheden og domstolene at tage stilling til det, om loven er overtrådt, siger Jakob Munkhøj Nielsen, chef for FødevareKøbenhavn til Frederiksborg Amts Avis og kalder sagen »meget alvorlig«.

Fem kontrolbesøg siden juni har desuden ført til beslaglæggelse af cirka 400 paller modermælkserstatning og varsling af et påbud om at destruere pallerne.

Produktionen hos Mille Food står lige nu stille, og virksomheden får først lov at eksportere til Kina igen, når der er rettet op på forholdene.

I sidste uge fyrede virksomhedens bestyrelse hele den daglige ledelse som følge af situationen.

arrow Rejsehold slog til mod modermælksproducent
17. oktober 2019 kl. 09:13 Opdateret: kl. 20:14
arrow Mille Food: Ny chef skal rette op på fejl
12. oktober 2019 kl. 11:36 Opdateret: kl. 10:42