21. januar 2021
Motorcykeloptog igennem Frederiksværk i forbindelse med fest hos Bandidos. Nordsjællands Politi og Halsnæs Kommune sætter nu fokus på rocker- og bandekriminalitet. Foto: Niels J. Larsen
Motorcykeloptog igennem Frederiksværk i forbindelse med fest hos Bandidos. Nordsjællands Politi og Halsnæs Kommune sætter nu fokus på rocker- og bandekriminalitet. Foto: Niels J. Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politi-fokus på indbrud og bander

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politi-fokus på indbrud og bander
Halsnæs - 02. december 2020 kl. 03:51
Af Niels Jørgen Larsen

Nordsjællands Politi vil de kommende to år i samarbejde med de nordsjællandske kommuner have særlig fokus på indbrud, rocker- og bander, handel med euforiserende stoffer samt forebyggelse af økonomisk it-relateret kriminalitet og digitale krænkelser.

De fire generelle fokusområder suppleres af særlige indsatser i de enkelte kommuner, og her lægges der op til at man i Halsnæs særligt vil gøre en indsats mod rocker- og bandekriminalitet og bandernes rekruttering af nye medlemmer og salg af stoffer.

- Man kan ikke sige at bandekriminaliteten er stigende i Halsnæs, men vi ved at der foregår handel på gadeniveau. Det et ikke så tydeligt og synligt, men vi vil i samarbejde med kommunen kigge dybere på hvordan det opstår, særlig på fokus på de unge, som bliver opsøgt af miljøet, siger vicepolitiinspektør Brian Stybe Grayston, der er leder af forebyggelsescentret i Nordsjællands Politi. til Frederiksborg Amts Avis

Erfaringerne fra den analyse man vil gennemføre i Halsnæs vil kunne bruges i andre kommuner. Derfor er det også blevet et generelt punkt for politiarbejdet i Nordsjælland i 2021-22, hvor indbrududfordringen dog stadig står øverst.

- Indbrud er den største kriminalitets-udfordring vi har i Nordsjælland. Vi vil arbejde for at der i tæt samarbejde med de enkelte kommuner bliver fokuseret på forebyggende indsatser via kampagner m.v., siger Brian Stybe Grayston.

I 3. kvartal 2020 er der samlet på landsplan anmeldt 4.492 indbrud, hvilket er ca. 1100 færre end samme periode sidste år. Fem nordsjællandske kommuner er på Top 10-listen over flest indbrud: Nummer et Allerød samt Hørsholm, Rudersdal, Furesø og Egedal.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?