14. december 2017
Tovholder for projektet om at få Knud Rasmussens sidste ekspeditionsskib Kivioq til Hundested, Per Makwarth, er her på vej op ad stigen, da skibet lå på bedding i Egernsund.                          Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Tovholder for projektet om at få Knud Rasmussens sidste ekspeditionsskib Kivioq til Hundested, Per Makwarth, er her på vej op ad stigen, da skibet lå på bedding i Egernsund. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Polarskib til Hundested

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Polarskib til Hundested
Halsnæs - 08. august 2017 kl. 05:31
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Knud Rasmusens ekspeditionskib Kivioq besøger Hundested i næste uge. Besøget er planlagt til at være 16.-18. august, ankomsttidspunktet er lidt usikkert, men man satser på at der kan arrangeres Åbent Skib med besøg ombord fredag 18. august. Skibet vil ligge for enden af Glassmedjen på bro 11.

Kivioq blev bygget som ekspeditionsfartøj til Knud Rasmussen i 1932-33 og var polarforskerens base i den 7. Thuleekspedition sommeren 1933. Besøget i Hundested er arrangeret i forbindelse med projektet om at få skibet permanent placeret i Hundested - et projekt som Frederiksborg Amts Avis skrev om i marts i år.

Dette projekt vil interesserede kunne høre nærmere om, når der vises rundt ombord. Tanken er at skibet skal fungere som udflugtsskib for private, turister, foreninger og firmaer. Og som en slags ambassadørskib for Hundested og hele Nordsjælland ved ekspeditioner til andre danske havne.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis tirsdag.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk