25. januar 2021
Cola og popkorn hører til en god biografoplevelse. Beboere fra Solhjem og Arresøparken har  her indtaget pladserne i Kosmorama til forpremiere på den ny Søren Kragh Jacobsen-film "Lille sommerfugl" - men biografnissen drillede, så der blev sat en julefilm på i stedet.
Cola og popkorn hører til en god biografoplevelse. Beboere fra Solhjem og Arresøparken har her indtaget pladserne i Kosmorama til forpremiere på den ny Søren Kragh Jacobsen-film "Lille sommerfugl" - men biografnissen drillede, så der blev sat en julefilm på i stedet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Plejebeboere i biffen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Plejebeboere i biffen

Oplevelser 'ud af huset' er i ekstra høj kurs hos beboerne i kommunens plejecentre i denne coronatid

Halsnæs - 24. november 2020 kl. 06:32
Af Kim Larsen

"Det er godt nok mange år siden," var der en der sagde.

"Jeg troede aldrig, jeg kom i biografen igen," lød det fra en anden.

Og så forsynede de sig ellers i cafeen med slik, cola og popkorn til dagens forestilling

I sidste uge havde Kosmorama Frederiksværk besøg af beboere og personale fra Frederiksværk Plejecenter (Solhjem og Arresøparken), 37 i alt.

Coronakrisen, med alle de restriktioner der følger med, kan være en streng tid at komme igennem for plejehjemsbeboerne. Derfor er det ekstra dejligt, når der bydes på gode oplevelser 'ud af huset'.

Regeringens sommerpakkemidler har gjort det muligt at arrangere flere aktiviteter. Beboere har tidligere besøgt Sandskulpturfestivalen og spist frokost på Bryghuset.

Der er flere penge tilbage på kontoen, så måske bliver det også muligt at opfylde beboerønsker om ture til en besøgsgård og til Plantorama.

Biografturen var naturligvis tilrettelagt, så smitterisikoen var minimeret. Alle havde mundbind på, indtil pladsen i biografen var indtaget. Sidedørene var i brug for at undgå trængsel ved indgangen til salen, og beboerne fra de to plejecentre blev holdt adskilt.

Alt var timet og tilrettelagt til forpremiere på den nye danske film "Lille sommerfugl". Desværre drillede teknikken, så i stedet blev julefilmen "Julemandens datter" sat på.

Ærgerligt, men julefilmen viste sig at være en god erstatning, og den vakte stor glæde hos beboerne.

Kosmorama har i øvrigt lovet at lave en ny forestilling for plejehjemsbeboerne i januar, når "Lille sommerfugl" kommer på plakaten i den lokale biograf.

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?