21. september 2020
Nørregade 6 har i 70 år været pengeinstitut.
gallery icon

Se billedserie

Nørregade 6 har i 70 år været pengeinstitut.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Palæets julekalender - 6. december

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Palæets julekalender - 6. december
Halsnæs - 06. december 2019 kl. 09:22
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

6. december: Nørregade 6
Museumsinspektør Marie Bach fortæller:

Det eksisterende forhus blev i 1855 beskrevet som "Et Huus tilhørende Kjøbmand Brendstrup", der brugte det som pakhus. Først en halv snes år senere blev der indrettet beboelse i ejendommen.

Østsiden af Nørregade har for en større dels vedkommende været bebygget lige siden Generalmajor Classens tid. Det gælder blandt andet Nørregade 6. Et lavt bindingsværkshus med tegltag blev opført her allerede i 1760'erne som bolig for nogle af Værkets arbejdere. Nogle år senere fungerede det som en såkaldt "soldaterbarak", hvilket betød, at nogle af de soldater, der bevogtede Frederiks Værk med det strategisk vigtige kanonstøberi og krudtværket, var underbragt her.

På området bagved ind mod skoven lå Classens første teglværk, indtil han valgte at flytte det ud på Hanehoved. Banken for Frederiksværk og Omegn købte ejendommen i 1949, men som det fremgår af det dominerende facadeskilt, blev denne senere fusioneret med Frederiksborg Bank. Udviklingen indenfor bankverdenen stoppede ikke her, for på det næste skilt stod der Kronebanken A/S, mens der i dag står Danske Bank på facaden.

Har debatten om sexisme taget overhånd?