23. september 2020
Nørregade 12 blev opført i 1861, men har ikke afsat mange fotografiske spor i historien. Den har blandt andet været hjemsted for sadelmageret.
Nørregade 12 blev opført i 1861, men har ikke afsat mange fotografiske spor i historien. Den har blandt andet været hjemsted for sadelmageret.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Palæets julekalender - 12. december

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Palæets julekalender - 12. december
Halsnæs - 12. december 2019 kl. 11:16
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

12. december: Nørregade 12
Nørregade 12 hører til de få ejendomme, der ikke har sat sig "fotografiske spor" i Arkivet. Det harmoniske, lille fem-fags hus skutter sig en smule mellem sine to mere dominerende naboer. Facaden er diskret udsmykket med en gesims mellem etagerne og savtakker helt oppe under taget.

Kunder til fodterapeuten har sikkert glæde af den faste baldakin, men det gælder her som visse andre steder i gaden, at selve bygningerne ville stå sig bedre uden. Huset blev opført til beboelse i 1861 med gennemkørselsport og fire vinduer til gaden. Overetagen blev bygget på nogle få år senere.

I 1970'erne havde Poul Erik Petersen sin lædervareforretning i huset, og der går en lige linje mere end hundrede år tilbage, idet der før ham var flere generationer af sadelmagere knyttet til ejendommen, enten som beboere eller ejere.

Har debatten om sexisme taget overhånd?