19. maj 2019
- Det er en rundfart i et autentisk havnemiljø, siger Søren Koefoed, der her hjælper et barn gennem det hajfyldte farvand. Foto: Karl Erik Frederiksen
gallery icon

Se billedserie

- Det er en rundfart i et autentisk havnemiljø, siger Søren Koefoed, der her hjælper et barn gennem det hajfyldte farvand. Foto: Karl Erik Frederiksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: På havnerundfart mellem bidske hajer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På havnerundfart mellem bidske hajer
Halsnæs - 14. oktober 2018 kl. 17:34
Af Karl Erik Frederiksen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det gode efterårsvejr fik mange mennesker til at deltage i søndagens havnerundfart på Hundested Havn, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Hvilken haj er den største - hvalhajen, hvidhajen eller bolighajen? Sådan lød et af spørgsmålet på det spørgeskema, som deltagerne i rundfarten stillet.

Det rigtige svar er hvalhajen, men flere satte krydset ud for bolighajen, fordi de troede, at man ville have navnet på den farligste haj.

Det fine efterårsvejr er formentlig en af årsagerne til, at Havnerundfarten, som foreningen Fiskeriets og Havnens Hus afviklede for ottende gang, i år fik ekstra mange deltagere.

Rundfarten var i år udvidet med en hajbane placeret på beddingen i havnen. Her kunne børn og voksne komme ud på et forhindringsløb, hvor det gjaldt om ikke at røre asfalten med fødderne, fordi det blev tolket som et hajbid. De børn, der kunne klare sig gennem banen med under fem bid, fik lov at kalder sig hajsurfer. Dem der måtte ned på asfalten mellem seks og 10 gange, fik navnet hajhoppere - mens resten fik at vide, at de ville være rigtig populære hos rigtige hajer.

Hvert sted, hvor deltagerne gjorde ophold, var der spørgsmål, som skulle besvares. I vodbinderiet gjaldt det for eksempel om kende navnet på et bestemt sømandsknob eller at vide, hvilken type fisk, der kan fanges i et fremlagt net. De øvrige steder, hvor der var spørgsmål og opgaver, var i en følekasse i havnepyramiden, dykkerklubben Hajen, havnekunsten, bådværftet, samt i foreningens udstillingshus og ombord på en fiskekutter.

- Det er kun for hyggens skyld. Vi gør det for at børn og voksne skal få en god dag sammen, og så samtidig give dem mulighed for at opleve noget autentisk i havnemiljøet, siger en af arrangørerne Søren Koefoed til Frederiksborg Amts Avis, mens han er optaget af at hjælpe en af de tilmeldte børn uskadt gennem det hajfyldte farvand ved beddingen.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede