2. august 2021
Over 600 mkg affald blev trukket op af havnebassinerne i Hundested lørdag eftermiddag.                                                   Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Over 600 mkg affald blev trukket op af havnebassinerne i Hundested lørdag eftermiddag. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Over 600 kg affald i havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Over 600 kg affald i havnen
Halsnæs - 21. september 2020 kl. 04:25
Af Niels Jørgen Larsen

Intet mindre end 648 kg affald blev lørdag samlet på Hundested havn, primært hevet op af havnebassinet ved hjælp af dykkere. Og vægten af affaldet øges gevaldigt de kommende dage, når flere store genstande såsom traktorhjul trækkes op.

- Der var mange cykler, indkøbsvogne, skilte, et par ski, løbehjul og fem stole samt en skraldespand med en stadig fyldt affaldssæk, fortæller Jamila Lilja fra organisationen Os om Havet, der stod bag affaldsindsamlingen.

20-25 dykkere og 15-20 personer på land deltog i arbejdet. Kajakker hjalp dykkerne med at få trukket de ting på land, der blev hentet op fra bunden af havnen. De tunge genstande, som dykkerne ikke kunne få op, er blevet markeret med bøjer, så de kan hentes op med maskinkraft de kommende dage.

Langt det meste af de 648 kg blev hevet op af vandet. Kun omkring 36 kg blev fundet på land. I forbindelse med affaldsindsamlingen under vand var de to havnebassiner, kulturhavnen og fiskerihavnen, spærret af, så dykkere og kajakroer kunne arbejde i sikkerhed. Samtidig var folk iført waders igang med at samle affald i vandet og på stranden ved Trekanten, så de mange engagerede var spredt over et stort område, samtidig med at man overholdt Corona-reglerne ved ikke at være mere end 50 samlet.

Udover affaldsindsamlingen til vands var der formidlere fra danske sportsdykkere tilstede, og Alexander fra Den Dyriske Time have base ved inderhavnen og snakkede med børn og voksne om dyr.

- For os handler det ikke kun om det negative med affald i verdenshavene, vi har også fokus på det vi prøver at passe på. Idéen er at skabe gode naturoplevelser for hele familien, så det at gøre noget godt for naturen ikke er en sur pligt, men sagtens kan kombineres med yndlingshobbyer som dykning eller at komme ud i kajak. Når man har et tilhørsforhold til natur generelt passer man bedre på og medtænker miljøret i dagligdagen, siger Jamila Lilja.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis mandag.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?