24. januar 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Over 100 gadelygter var uden lys: Ingen ville betale for udskiftning af el-pærer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Over 100 gadelygter var uden lys: Ingen ville betale for udskiftning af el-pærer
Halsnæs - 10. december 2018 kl. 20:15
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mere end 100 af kommunens gadelygter har i længere tid været uden lys i, fordi Halsnæs Kommune og virksomheden Verdo, som står for vedligeholdelsen af kommunens vejbelysning, har været uenige om fortolkning af driftskontrakten og betaling for den løbende udskiftning af defekte lamper og lyspærer.

arrow Læs også: Hundested mørkelagt igen

I følge Frederiksborg Amts Avis oplysninger skyldes uenigheden en formulering i parternes kontrakt om betaling for udskiftning af el-pærer, som Halsnæs Kommune og Verdo tolkede helt forskelligt. Halsnæs Kommune mente, at udskiftning af pærer var en del af den aftale pris, mens Verdo mente, at det arbejde skulle betales særskilt.

Nu har Halsnæs Kommune og Verdo imidlertid indgået aftale om et forlig, der tilgodeser begge parter, og Halsnæs Kommune anser problemerne for løst.

Allerede inden forliget var endeligt på plads kom der torsdag eftermiddag igen lys over land og by i Ølsted, hvor Verdo med ekstraindkaldt personale gik i gang med at udbedre de defekte gadelamper. Fredag kom turen til Kregme og Frederiksværk, og i den kommende uge bliver det Hundesteds tur.

Halsnæs Kommune har modtaget mange henvendelser fra borgere om fejlramte gadelygter, og kommunen beklager situationen, som naturligvis har været utilfredsstillende for både trafikanter og beboere i områder med defekt vejbelysning.

De kontraktlige forhold i mellem Halsnæs Kommune og Verdo betyder imidlertid, at der ikke umiddelbart har været mulighed for at igangsætte alternative løsningsmuligheder.

Nu ser der heldigvis ud til at være lys forude. Størstedelen af de defekte gadelamper kommer til at lyse igen inden jul. Resten bliver udbedret i løbet af januar 2019.