25. september 2018
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ønsker stadig hjælp til svage ældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ønsker stadig hjælp til svage ældre
Halsnæs - 15. november 2017 kl. 08:15
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ældrerådet i Halsnæs Kommune benytter sig nu for første gang af muligheden for at rejse en sag overfor kommunens politikere og administration. I en henvendelse afsendt tirsdag anbefaler man stærkt at den såkaldte klippekortordning, hvor svage ældre borgere kan få tildelt ekstra hjælp i eget hjem, bliver genindført efter at kommunen har afskaffet ordningen på trods af at man stadig modtager tilskud til den fra staten.

- Der er blevet sjoflet med midlerne, og det rammer de svageste ældre. Derfor rejser vi en sag, det er første gang vi benytter den mulighed, siger formand for Ældrerådet Poula Thrane, der i skrivelsen til kommunen henviser til, at rådet har den mulighed ifølge cirkulæret om Ældreråd.

Samtidig gør Ældrerådet igen opmærksom på, at chefen for sundhedsområdet i Halsnæs Kommune, Birgit Gundorph-Malling, efter rådets mening er fremkommet med forkerte oplysninger overfor både politikere og Ældrerådet på et dialogmøde afholdt i slutningen af september omkring de udstukne regler for klippekort-ordningen på plejecentrene.

Denne ordning er fortsat igang, mens man i forbindelse med budgettet for 2017 fjernede ordningen for hjemmeboende. Den beslutning blev bl.a, stærkt beklaget, da der blev holdt vælgermøde for ældre i Hundested tidligere på efteråret.

I den ny henvendelse til politikere og administration skriver Ældrerådet:

»På baggrund af de store konsekvenser for svage ældre hjemmeboende borgere det har haft, at man besluttede at nedlægge ordningen inden projektperioden var udløbet med begrundelse i, at der ikke var ret mange, der brugte ordningen, skal Ældrerådet hermed stærkt anbefale, at man genetablerer ordningen, da pengene stadig tilgår kommunen via Bloktilskudet.«

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis onsdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk