25. maj 2020
De to spor, der i dag er ved Kregme-rundkørslen i retning mod Frederiksværk bør forlænges helt til Thors Bakke, mener udvalg. Foto: Allan Nørregaard
De to spor, der i dag er ved Kregme-rundkørslen i retning mod Frederiksværk bør forlænges helt til Thors Bakke, mener udvalg. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ønsker ekstra spor i Kregme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ønsker ekstra spor i Kregme
Halsnæs - 03. oktober 2019 kl. 10:32
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Halsnsæ Kommune vil i et høringssvar til Vejdirektoratet bakke op om at Kregme-rundkørslen ombygges til et signalreguleret kryds for at mindske de lange køer, der opstår her i morgen- og eftermiddagstrafikken.

Da Udvalget for Miljø og Plan drøftede udkastet til høringssvaret blev det ønsket, at der tilføjes et afsnit med forslag om, at der etableres to spor fra Kregme-krydset hele vejen op til Thors Bakke for at mindske udfordringer med fremkommelighed. Videre mener man, at indkørsel til Netto og Circle K bør revurderes.

Folketinget fandt i foråret penge til ombygningen af rundkørslen, således at arbejdet kan sættes igang i 2020 og måske stå færdig om lidt over et år i november.

Tanken er at ændre rundkørslen til et kryds med lyssignaler, der vil nedbringe kølængderne og øge kapaciteten i krydset. Vejdirektoratet har beregnet de nuværende maksimale kølængder til 7 km om morgenen og til 2,5 km om eftermiddagen.

Projektet har medført en del reaktioner fra naboer.

»Borgerne omkring rundkørslen har været i dialog med Vejdirektoratet, og har efterfølgende skrevet til kommunen med bekymring om, at projektet er afgrænset snævert om det nye signalanlæg. De ser ikke projektet som helhedsorienteret, og kan se trafikale problematikker omkring adgangene til tankstationerne og Netto. Borgerne mener desuden, at signalanlægget vil ødelægge lokalmiljøet omkring kirken og udsigten mod Arresø,« skriver administrationen i sagsfremstillingen.

Kregme Menighedsråd har videre gjort indsigelser mod de ændrede trafikale forhold ved kirken. Menigsrådet frygter, at de nye vejforhold vil medføre tab af parkeringspladser og væsentlige gener ifb.m. omvejskørsel for både brugere og rustvogn, når de mere begrænsede adgangsforhold træder i kraft for kirken. Det vil dog være muligt at svinge til både højre og venstre ved udkørsel til Frederikssundsvej.

De bekymringer medtager Halsnæs Kommune i høringssvaret til Vejdirektoratet, hvor man bemærker at borgerne har chance for at fremføre deres synspunkter i forbindelse med en planlagt besigtigelsesforretning på stedet, der er planlagt til den 27. november.

Høringssvaret til Vejdirektoraret var forbi Økonomiudvalget onsdag og skal forelægges byrådet på mødet torsdag 10. oktober.

Nu er det igen muligt at komme på restaurant. Har du savnet at gå ud og spise?