1. august 2021
Phillip og Solveig fra 8.klasse fortæller om deres tur til København og projektarbejde med elever fra andre skoler. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Phillip og Solveig fra 8.klasse fortæller om deres tur til København og projektarbejde med elever fra andre skoler. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ølsted skole på verdenskortet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ølsted skole på verdenskortet
Halsnæs - 25. oktober 2019 kl. 08:20
Af Niels Jørgen Larsen

Et magnet-tog, der kan køre 600 km/t i timen, bliver næppe indsat på Frederiksværkbanen lige med det samme, men for Phillip og Solveig fra Ølsted Skole kunne det være en drøm at udvikle til strækningen København-Århus!

- I Kina er man ved at udvikle et tog, der kører på magnetisme i stedet for strøm, fortæller Phillip som et eksempel på den bæredygtige udvikling, som FNs verdensmål bl.a. handler om.

På FN-dagen i går den 24. oktober blev det afsløret for alle elever på Ølsted Skole, der var samlet i hallen, at skolen er blevet UNESCO verdensmålsskole. Men flere klasser har allerede arbejdet med emnet på forskellig måde.

Solveig og Phillip har bl.a. efter at de i 8. klasse er begyndt at arbejde med verdensmålene været afsted til København, hvor de har mødt elever fra andre skoler på Christianshavns Gymnasium og på Københavns Rådhus i forbindelse med klimakonferencen C40.

- Det har været en sjov oplevelse at arbejde sammen med både større og mindre børn, som er rigtig kloge, fortæller Phillip.

- Det udvikler meget at høre andres mening, supplerer Solveig.

Skoleleder Trine Stein Graakjær og lærer Camilla Weidinger fortalte ved arrangementet i hallen om FN og de 17 Verdensmål, som skolen nu skal arbejde med fremover med temaerne bæredygtig udvikling og globalt medborgerskab.

- Alle kan gøre noget, og sammen kan vi det hele, sagde Trine Stein Graakjær til børn og voksne i hallen.

- Der er 10.000 verdensmålskoler, så vi er blevet medlem af en kæmpestor familie. I kan være med til at gøre en stor forskel, sagde Camilla Weidinger.

Ølsted er til gengæld én af blot 19 danske grundskoler, som er blevet Verdensmålskole.

Blandt projekterne er en partnerskabsaftale med en skole i Indien, som man har haft den første kontakt med via Skype, hvor børnen har talt sammen på engelsk.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?