21. januar 2019
Ølsted skole kan få selvstændighed tilbage fra skoleåret 2019/20, men kan få 7.klasse allerede til sommer. Foto: Niels J. Lrsen
gallery icon

Se billedserie

Ølsted skole kan få selvstændighed tilbage fra skoleåret 2019/20, men kan få 7.klasse allerede til sommer. Foto: Niels J. Lrsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ølsted kan få 7. klasse til sommer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ølsted kan få 7. klasse til sommer
Halsnæs - 09. februar 2018 kl. 04:05
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Allerede til april kan politikerne i Halsnæs beslutte at give skolen i Ølsted den såkaldte overbygning eller udskoling tilbage, således at de nuværende 6. klasse-elever kan fortsætte i 7. klasse i Ølsted i stedet for at skulle skifte til Magleblik, hvor de ældste klaser på Arresø skole samles i dag.

Halsnæs Kommune sætter nu den undersøgelse igang, som blev lovet i forbindelse med skoleforliget. Undersøgelsen kan ende med at Ølsted skole fra skoleåret 2019/20 får sin selvstændighed tilbage, som det sker for Melby skole til sommer, men allerede fra det kommende skoleår kan man altså have 7. klasse tilbage i Ølsted efter at skolen en årrække kun er gået til og med 6. klasse.

- Vi ønsker i undersøgelsen at inddrage eleverne i interviews, også de som i dag går på Magleblik, så vi får både får objektive og subjektive betragtninger med, når beslutningen tages. Objektivt er der mange aspekter at se på, er der klasser nok og hvad med fagligheden, siger formand for Udvalget for Skole, Uddannelse og Dagtilbud Helge Friis (S), der selv er lærer på skolen i Ølsted.

Han påpeger, at der også kan være sundt og gavnligt at skifte skole, og man vil netop høre elevernes egne erfaringer efter at de har prøvet skiftet fra Ølsted til Magleblik.

Udsigten til at beholde i ældste elever i Ølsted vækker stor glæde hos Lars Larsen, der er formand for Ølsted Idrætsforening og sammen med Vibeke Frausing stillede op for Ølstedlisten ved kommunalvalget i november - netop med ønsket om udskolingen tilbage til Ølsted som det altovervejende punkt i valgprogramet.

- Det ser vi frem til. Vi er glade for, at man for en gang skyld lytter til os og ser potentialet i vores by, siger Lars Larsen.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk