26. februar 2021
2 minus 1-løsningen på Nyvej er kritiseret i skarpe vendinger.
2 minus 1-løsningen på Nyvej er kritiseret i skarpe vendinger.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyvej: Kritik af 2 minus 1-løsning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyvej: Kritik af 2 minus 1-løsning

Rapport peger på, at steler i det åbne land kan være farlige

Halsnæs - 12. januar 2021 kl. 18:23
Af Anders Nordstrand

Nyvej mellem Asserbo og Helsingevej er ved at blive omdannet til 2 minus 1-vej med bump og pullerter, hvilket har fået en del borgere til tasterne med kritiske kommentarer på sociale medier.

Der er bl.a. kritik af stelers/pullerters placering på den østlige del af strækningen, hvor det ser ud til, at der er sat pullerter midt i den bane, som benyttes af cyklister - dog med mulighed for at svinge uden om til højre på en stribe asfalt.

Formand for miljø- og planudvalget, Anja Rosengreen (SF), har henvist kritikere på en af facebookgruppen til at henvende sig til den kommunale forvaltning, og til Halsnæs Avis siger hun: "Jeg er jo aldrig tilfreds, når der er utryghed og usikkerhed, og det er klart at hvis utrygheden opstår omkring anlæg, som burde skabe tryghed, så er det særligt bekymrende. Som formand kan jeg videreformidle de bekymringer, jeg bliver præsenteret for og bede om, at den fagligt ansvarlige foretager de nødvendige vurderinger. Det har jeg gjort igen i går, på baggrund af det billede der blev lagt op i gruppen Fri Politisk Debat Halsnæs."

Anja Rosengreen fortæller, at hun har fået lovning på, at der kigges på udfordringerne hurtigt.

Byrådsmedlem Steen Hasselriis (V) og tidl. byrådsmedlem Bertil Nyenstad har også fortalt om deres kritiske syn på pullerterne eller stelerne - læs mere i denne uges Halsnæs Avis - lige som byrådsmedlem Michael Thomsen (V) har fundet oplysninger i en rapport fra Vejdirektoratet, hvor det pointeres, at steler skal bruges med omtanke.

"Farlig løsning"

"Det undrer mig meget, at der bliver opsat steler på 2-1 vejene i Halsnæs, for ifølge Vejdirektoratet er steler farlige i åbent land, særligt hvis de ikke er oplyste. Det er jo tilfældet flere steder på 2-1 vejene i kommunen, og nu senest på Nyvej, hvor jeg ved selvsyn på cykel har konstateret, hvor farlig en løsning, der er udført der. Der skal ske noget, så vi får taget hånd om det problem - både på Nyvej og andre steder. Hvis ikke administrationen træder i karakter og får løst det, så må vi fra Venstres side sætte en sag på omkring det," fortæller Michael Thomsen og henviser til Vejdirektoratets rapport, hvor der står:

"Steler i kanten af vognbanen og vigearealet giver en visuel indsnævring og kan bidrage til lavere hastighed (...) Steler kan være farlige i åbent land - særligt hvis de ikke er belyst. Der bør kun anvendes påkørselsvenlige steler."

(Læs mere i ugens Halsnæs Avis...)

OPDATERET EFTER UDVALGSMØDE ONSDAG: Sagen har været drøftet på mødet, og der er lagt op til, at der skal kigges nærmere på den aktuelle løsning på Nyvej - desuden bliver etablering af trafikchikaner og pullerter/steler et tema på et kommende møde i miljø- og planudvalget efter ønske fra bl.a. Venstre.

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?