6. august 2020
Der bliver ikke lyskunst i denne stil mellem Nørregade og havnen i Hundested. Udvalg stemmer igen nej til planerne.                   Illustration: Karin Lind
Der bliver ikke lyskunst i denne stil mellem Nørregade og havnen i Hundested. Udvalg stemmer igen nej til planerne. Illustration: Karin Lind
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt nej til lyskunstværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt nej til lyskunstværk
Halsnæs - 06. december 2019 kl. 04:16
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det blev et nyt nej fra flertallet i Udvalget for Miljø og Plan til kunstneren Karin Linds lyskunstværk »Længsel og fortøjning«, der skulle være opsat ved Nørregade i Hundested som afslutning på et forskønnelsesprojekt over tre år.

Sagen blev sendt i ny udvalgsbehandling på seneste byrådsmøde, hvor der ellers allerede tegnede sig et stort flertal imod projektet, som Statens Kunstfond har støttet med 400.000 kr. Tilbagesendelsen af sagen skyldes grotesk nok, at byrådspolitikerne ikke følte sig tilstrækkeligt oplyst om kunstværket, hvis tanke er at skabe mere lys i Hundested.

I forbindelse med mødet i Miljø og Plan onsdag fik kunstneren Karin Lind selv lejlighed til at præsentere værket, der er tænkt som en stor lysinstallation mellem Nørregade og Aldi. Det fik dog ikke udvalgsflertallet til at ændre mening i forhold til det første nej til projektet.

Således stemte fire udvalgsmedlemmer - Steen Hasselris og Thomas Møller Nielsen (V) samt Jannik Haulik Jørgensen og Torben Hedelund (S) - imod. Kun Walter Christophersen (DF) stemte for. Helle Lunderød (S), der på sidste møde i udvalget også stemte for, deltog ikke i behandlingen af sagen, da hun måtte gå fra mødet, før man nåede til dette punkt.

Udvalgsformand Anja Rosengreen (SF) undlod denne gang at stemme.

- Det har ikke været en god proces, og jeg er stadig meget i tvivl om sagen. Derfor endte jeg faktisk med at stemme blankt, siger Anja Rosengreen efter mødet.

Selv om sagen altså er blevet yderligere belyst og kunstneren selv var tilstede, flyttede det ikke noget hos flertallet.

- Kunstneren kom med en fin præsentation, men det er ikke forklaringen, men kunstværket i sig selv jeg synes er en dårlig idé. Det er sart og ikke placeret et særlig charmerende sted, siger Steen Hasselriis (V).

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?