18. september 2021
Ølsted Kro åbner næste måned. Ny krofatter bliver Kurt Schönemann, der i forvejen har konferencecenteret Lisestuen. Fotoserie: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Ølsted Kro åbner næste måned. Ny krofatter bliver Kurt Schönemann, der i forvejen har konferencecenteret Lisestuen. Fotoserie: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nye kroværter genåbner Ølsted Kro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye kroværter genåbner Ølsted Kro
Opdateret 05. august 2010 kl. 05:42
Halsnæs - 04. august 2010 kl. 06:00
Af David Abildgaard
Ølsted: Den gamle kro i Ølsted har fået nye forpagtere. Efter en kedelig konkurs blev boet solgt på tvangsaktion til Estate Invest A/S. Virksomheden ønskede at kroen skulle genetablere driften, og da Kurt og Lilli Schönemann fik tilbudet om at blive forpagtere, slog de til med det samme. De så straks nogle stordriftsfordele i samkørslen af deres kursuscenter Lisegården.

- Jeg troede, vi skulle pensionere os selv, men da vi fik tilbudet, kunne vi ikke sige nej. Det var en oplagt synergieffekt i at køre de to steder sammen. Lisegården er udlagt som konferencecenter, og der må derfor ikke afholdes fester. Det er en ret stor indskrænkning, og det har vi nu mulighed for. Kroen har også et fantastisk køkken. Vi har tidligere købt maden udefra til Lisegården, men nu skal kroen levere til os selv, siger den 68-årige Kurt Schönemann.

Han er oprindeligt uddannet økonom og har haft en flot karriere inden for faget. Han har tidligere arbejdet som cheføkonom for flere større multinationale selskaber, og har i en årrække haft sin egen virksomhed. Men nu skal der satses på et seniorliv på helt andre præmisser.

- Min kone og jeg har altid haft drømmen om at få vores egen kro, så vi er spændte, forklarer den driftige iværksætter, der i øjeblikket har travlt med at sikre sig, at ombygningen går efter planen.

Går alt efter planen slår kroen dørene op 1. september efter halvandet års dvale. Kroen har fået ny farve uden på og inden for er der gjort en del for at få den gamle charme frem.
Synes du, at kommunen er der for dig?