6. maj 2021
8. maj 1945. Folkemøde på Torvet. På V3 ses tre modstandsfolk. Den ene skulle være Benny Rasmussen, som kort tid senere døde ved en vådeskudsulykke, da han holdt vagt ved nogle Hitlerjugend-knægte, der blev holdt fanget på Kregme Badehotel. Den anden skulle være Otto Jensen,  som formentlig betjente maskingeværet under aktionen 6. maj mod Lorentzen-banden i Asserbo. Et foto næsten identisk med dette findes på www.arkiv
gallery icon

Se billedserie

8. maj 1945. Folkemøde på Torvet. På V3 ses tre modstandsfolk. Den ene skulle være Benny Rasmussen, som kort tid senere døde ved en vådeskudsulykke, da han holdt vagt ved nogle Hitlerjugend-knægte, der blev holdt fanget på Kregme Badehotel. Den anden skulle være Otto Jensen, som formentlig betjente maskingeværet under aktionen 6. maj mod Lorentzen-banden i Asserbo. Et foto næsten identisk med dette findes på www.arkiv
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 'Nye' gamle fotos fra befrielsen 1945

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

'Nye' gamle fotos fra befrielsen 1945
Halsnæs - 27. april 2021 kl. 13:28
Af Kim Larsen

Siden 1997 har Per Christiansen, Hillerød, samlet på fotografier. Han er en slags amatørfotoarkæolog. Over 60.000 har han i sin samling.

arrow Læs også: Kampvogn: Den nye V3 kører 5. maj

Han går specielt efter de ukendte, ofte private, fotografer og deres helt unikke billeder.

"Jeg har netop købt en flyttekasse med gamle albummer og billeder fra forskellige boer. I et af albummerne lå disse ti små billeder fra befrielsen i Frederiksværk," skriver Per Christiansen, Hillerød, i et opslag på Facebooksiden "Frederiksværk fra dengang det var før".

Billederne ligner andre, som er slået op på denne Facebookside, eller kan findes på www.arkiv.dk, men det er alligevel ikke helt samme motiver, konstaterer han og fortsætter:

"Der er ikke andre billeder i albummerne fra Frederiksværk på det tidspunkt. Så måske har fotografen fremkaldt og solgt billederne til forskellige personer, hvem ved."

Og den antagelse har han faktisk ret i.

"De billeder kender jeg meget godt," fortæller Jørgen Tved til Halsnæs Avis og fortsætter:

"De er taget af en amatørfotograf Nielsen, fornavnet husker jeg ikke, som boede Skovbakkevej 70."

"Jeg boede selv i nr. 68. Jeg solgte billeder for ham og tror jeg fik 2 øre for hver serie på 10, jeg solgte. Jeg var 12 år dengang, så det var en fin skilling for mig."

Jørgen Tved er samtidig den nulevende person, som ved mest om den lokale modstandskamp. Han har hjulpet med at navngive nogle af de personer, som ses på billederne.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?