26. november 2020
Charlotte Hertel Kristiansen glæder sig til at byde cirka 50 nye elever velkommen i Skolen ved Havet. Foto: Hanne Guldberg Mikkelsen
Charlotte Hertel Kristiansen glæder sig til at byde cirka 50 nye elever velkommen i Skolen ved Havet. Foto: Hanne Guldberg Mikkelsen
Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny skole starter næsten klar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny skole starter næsten klar
Halsnæs - 13. juli 2017 kl. 07:18
Af Hanne Guldberg Mikkelsen

- Det er næsten færdigt, der skal selvfølgelig gøres rent og der mangler nogle skabe. Men det kan vi sagtens nå.

Skoleleder på Skolen ved Havet, Charlotte Hertel Kristiansen, viser omkring i den »nye skole« på Lyngbakken 16, Hundested. Lokalerne er store og lyse - og i dag fyldt med håndværkermaterialer, malerbøtter, værktøj og så videre, så det for en udenforstående godt kan give kriller i maven at tænke på, at dette skal være færdigt til den 9. august, som er første skoledag. Sfo'en er allerede i gang fra den 1. august. Skolen rummer tre store og et lille klasseværelse, fire toiletter og et køkken, der monteres som det sidste.

De store klasselokaler skal rumme alle skolens klasser, og de slås sammen i årgange på tværs, således ar 0.-1. går sammen, 2.-3., 4.-5. og 6.-7. - lidt ligesom tidligere tiders landsbyskoler.

- Og så er der måske forældre, der tænker, om en lille skole »hmm - får mine børn nok venner at lege med?«, fremfører Charlotte Hertel Kristiansen.

- Men det gør de, fordi vi til forskel fra folkeskoler kører både vandret og lodret - der er en tendens til i folkeskoler, at man leger med nogen fra samme klasse og årgang, men her er det mere lodret også mellem årgangene. Det bliver mere »legalt«, at man leger med nogle, der er både ældre og yngre.

Skolens samtlige medarbejdere er ansat, det er faste lærerkræfter bortset fra to - engelsklæreren til udskolingen og musiklærere til morgensangen, der købes ind til nogle timer.

Åben Dør
Økonomien i den nye skole balancerer ved 50, men skolen kan i princippet rumme 90.

- Vi har dog ingen planer om at blive en stor skole, siger Charlotte Kristiansen, der ved det nye skoleårs start skal byde velkommen til elever fra Hundested/Lnæs, Melby, Frederiksværk og Helsinge.Elever udenbys fra kommer med toget til Vibenhus, der er nærmeste station.

Charlotte Kristiansen ser fremad for Skolen ved Havet - med flere elever skrevet op til de kommende år - en helt fra to måneder efter fødslen.

Skolen kan følges på facebooksiden Skolen ved Havet, hvor man også kan se, hvornår der er »åben Dør. Det er der hver torsdag klokken 17.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?