27. januar 2021
Tømrermester Søren Fritsche har startet Halsnæsfonden - her sammen med formand i fondens bestyrelse Pauline Lindskov
Tømrermester Søren Fritsche har startet Halsnæsfonden - her sammen med formand i fondens bestyrelse Pauline Lindskov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny lokal fond vil styrke fællesskabet i Halsnæs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny lokal fond vil styrke fællesskabet i Halsnæs

Halsnæsfonden vil gå aktivt ind og støtte bæredygtige projekter til gavn for alle i kommunen

Halsnæs - 05. december 2020 kl. 06:58
Af Thomas Quvang

Halsnæsfonden er en helt ny fond, som sætter fokus på at støtte lokale ildsjæle og projektmagere, gennem crowdfunding og projektstøtte.

Med fonden har Halsnæs området fået sin helt egen pulje, der skal hjælpe til med at skabe flere fælles projekter, som kommer alle i Halsnæs til gode.

Udvikling af lokalområdet

Fonden fokuserer på, at støtte ideer og projekter, som kan være med til at udvikle vores lokalområde og som ønsker at skabe stærkere fællesskaber på tværs.

Fonden støtter mange forskellige typer af ideer og projekter, som f.eks. fællesspisning på områdets mange gårde, faciliteter ved land og vand, som kan komme alle til glæde, initiativer til nabohjælp, samkørsel, naturprojekter eller nye boligformer der fremmer fællesskab og tager kampen op mod ensomhed.

Fonden støtter også gerne initiativer, der kan være med til fremme det gode ungdomsliv og arbejder på at understøtte de unge, som gerne vil gøre en indsats i lokalområdet og som kan udtænke initiativer der binder Halsnæs bedre sammen fra Ølsted, til Frederiksværk, til Asserbo, til Torup og Hundested og alle de mange landsbyer derimellem.

Lokal tømrermester går forrest

Tømrermester Søren Fritsche fra Torup, har startet fonden og har valgt at stille sin midler og arv til rådighed.

Søren har med Halsnæsfonden ønsket at bidrage til at udvikle vores lokalområde og bygge bro mellem de geografiske afstande, generationer og køn. Søren håber, at han med sit initiativ kan gå foran og være til inspiration for alle de mennesker i Halsnæs, som har lyst til at donere midler til at udvikle Halsnæs til glæde for unge og ældre.

”Vi bor i et fantastisk område, med så mange muligheder for at skabe nogle gode projekter, som kan gøre Halsnæs til endnu bedre sted at bo. Jeg har valgt at donere min formue til fonden, fordi jeg altid har været glad for at bo i Halsnæs og fordi jeg kan se, at vi som almindelige borgere kan være med til at udvikle vores område på måder som Kommunen aldrig vil kunne. Jeg vil gerne støtte de mennesker som bruger deres ideer og tid på at gøre noget som kommer os alle til glæde”, siger Søren Fritsche

Hvad er crowdfunding

Halsnæs Fonden har udviklet en hjemmeside - https://www.xn–halsnsfonden-bdb.dk/ - hvor de beskriver de projekter man kan støtte.
Ved at klikke sig ind på projekterne, kan man støtte med lige præcis det beløb man ønsker. Crowdfunding betyder egentlig at vi går sammen om at støtte projekter lokalt.

”Halsnæsfondens motto er ”Lokale penge til lokale ideer” og en af grundene til at vi satser på Crowdfunding er at man kan se, at de projekter, som vi alle sammen har været med til at støtte, de bliver bedre, holder længere og giver mere værdi i lokalområdet”, siger Formand Pauline Lindskov.

Crowdfunding løber typisk over en begrænset periode, og det er kun hvis projektet når i mål med de ønskede beløb at projektet bliver støttet. Det er altså alle beboere i Halsnæs der bestemmer hvilke projekter der reelt bliver til noget.

Hvem kan søge midler i fonden

Alle kan sende ideer til Halsnæsfonden via hjemmesiden eller ved at tage fat i fondens bestyrelse. Det vigtigste er dog at man er flere om at indsende en ide, eller er medlem af en forening eller organisation.

”Det er vigtigt for os i Halsnæsfonden at de projekter vi støtter er bæredygtige, og det er derfor vigtigt for os at det er en stærk gruppe af mennesker, der er gået sammen om projektet, så det både kan realiseres og samtidig vedligeholdes. Vi vil gerne se holdbare projekter, som kan holde år efter år”, slutter Pauline Lindskov

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?