13. august 2020
På Frederiksværk Krisecenter skal en efterværnsgruppe hjælpe  kvinder der har taget skridtet væk fra volden og har brug for fortsat støtte.
På Frederiksværk Krisecenter skal en efterværnsgruppe hjælpe kvinder der har taget skridtet væk fra volden og har brug for fortsat støtte.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny efterværnsgruppe skal hjælpe voldsudsatte kvinder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny efterværnsgruppe skal hjælpe voldsudsatte kvinder
Halsnæs - 16. januar 2019 kl. 11:49
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når man har været udsat for vold i en nær relation, kan det være rigtig svært at komme ovenpå igen og skabe sig et nyt liv. Volden har ofte sat dybe spor hos den udsatte, der har behov for hjælp og støtte til at komme godt videre i livet. Derfor opretter organisationen Lev Uden Vold såkaldte efterværnsgrupper rundt i hele landet for kvinder, mænd og børn, der har været udsat for vold i en nær relation. I Frederiksværk har Lev Uden Vold netop startet en gruppe for voldsudsatte kvinder fra Frederiksværk og omegn. Det sker i samarbejde med Frederiksværk Krisecenter.

- Vi har igennem en årrække set behovet for et efterværnstilbud til kvinderne efter endt krisecenterophold. Vores erfaring er, at kvinderne kan ofte føle sig alene, når de skal ud og starte et nyt liv. Derfor er vi rigtig glade for, at vi nu i samarbejde med Lev Uden Vold kan tilbyde denne terapeutisk efterværnsgruppe i Frederiksværk. Efterværnsgruppen kommer til at have en stor betydning for de kvinder, der har taget skridtet væk fra volden, og som har brug for forsat støtte efter krisecenteropholdet, siger Jarl Vogel, leder af Frederiksværk Krisecenter.

Efterværnsgruppen faciliteres af en gruppeleder fra Lev Uden Vold med psykologisk baggrund i samarbejde med en medarbejder fra krisecenteret. Sammen med deltagerne i gruppen hjælper de den enkelte kvinde med at bearbejde voldsoplevelsen og give støtte til at komme videre i livet.

- Det er svært at forlade volden, men det er lige så svært for kvinderne at skabe sig en hverdag igen, efter de har været på krisecenter. Behovet for hjælp slutter ikke, fordi de flytter ud, så der er i den grad brug for en efterværnsindsats som denne, siger sekretariatschef i Lev Uden Vold, Lotte Grostøl.

Lev Uden Vold har lige nu 12 efterværnsgrupper rundt i landet, og der er yderligere 2 grupper på vej. Efterværnsgrupperne er for tidligere voldsudsatte, der er brudt ud af volden, og deltager skal have haft ophold på et krisecenter eller have modtaget anden ambulant behandling, inden et efterværnsforløb i en gruppe.

Efterværnsgrupperne mødes i tyve uger hver 14. dag, dvs. i alt ti gange. Hvert møde varer 3 timer med pause. Der er max 8 deltagere af samme køn pr. gruppe.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?