9. maj 2021
A. P. Møllers Støttefond har finansieret den ny redningsbåd til DSRS Lynæs.
gallery icon

Se billedserie

A. P. Møllers Støttefond har finansieret den ny redningsbåd til DSRS Lynæs.
Foto: SJORADDNINGSSALLSKAPEPET
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu kommer søreddernes nye båd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu kommer søreddernes nye båd
Opdateret 30. oktober 2020 kl. 10:46
Halsnæs - 30. oktober 2020 kl. 04:38
Af Kasper Daugbjerg Dønbo

Der er næsten to måneder til juleaften, men søredderne i Lynæs gør i øjeblikket klar til at modtage deres gaver allerede i weekenden. Det er en en ny redningsbåd, en 8 meter High Speed Rescue Boat med det mundrette navn »Rescue DSRS 8 01 Tbn«, som længe har stået på DSRS Lynæs ønskeseddel. Den glade giver er Den A.P. Møllerske Støttefond som i foråret donerede midler til en ny båd.

- Båden bliver stationeret i Lynæs og skal afløse vores gamle og yderst veltjente båd, der er godt slidt af alle de mange aktioner, den har været ud i. Nu får vi en ny og yderst professionel båd, der til fulde lever op til de krav, man kan stille til en SAR-båd. Vi glæder os meget til at overtage den fra det svenske værft, siger Bo Vinten-Johansen, stationsleder i DSRS Lynæs, til Frederiksborg Amts Avis.

Han gør det klart, at den frivillige organisation, der ikke modtager støtte eller tilskud fra det offentlige, ikke ville kunne klare sig uden sponsorater og donationer.

- Imidlertid er vi i den heldige situation, at vi har en bred opbakning på landsplan og ikke mindst fra vores lokale sponsorer, der støtter vores lokale afdeling Station Lynæs. En donation af den størrelse fra A. P. Møllers Støttefond, betragter vi som et stort skulderklap, siger Bo Vinten-Johansen.

I Lynæs Havn er den flydende station og en ponton bygget om, så søredderne kan modtage den nye båd, der er udviklet i et samarbejde mellem bådværftet Swede Ship og det svenske søredningsselskab. Bådtypen anvendes af både det svenske og det norske søredningsselskab.

Frivillige fra DSRS Lynæs har desuden været i SVerige for at teste den nye båd. Det svenske værft har et testprogram, der kræver 50 driftstimer i svensk farvand.

Redningsbåden skulle oprindeligt være ankommet i uge 42, men afleveringen af båden er flere gange blevet forsinket. De seneste meldinger lød på, at søredderne selv ville hente båden fredag, men det er nu udskudt til søndag.

- Desværre har værftet lige meddelt, at en komponent skal skiftes, så der bliver først ankomst til Lynæs om søndagen, siger stationslederen.

Båden skal erstatte den nuværende båd i Lynæs, som DSRS Lynæs erhvervede i 2014 efter et stort slid med at skaffe de nødvendige sponsorer og finde den rigtige båd.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?