17. oktober 2019
RVators fra Roskilde giver opvisning lørdag på TimeWinder - lidt afhængiog af vind og vejr, så derfor kendes det præcise tidspunkt ikke.Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

RVators fra Roskilde giver opvisning lørdag på TimeWinder - lidt afhængiog af vind og vejr, så derfor kendes det præcise tidspunkt ikke.Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nostalgitræf kan også ses fra luften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nostalgitræf kan også ses fra luften
Halsnæs - 07. juni 2019 kl. 10:42
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lørdag 8. juni åbnes TimeWinder nostalgidage på Grønnessegaard officielt af borgmester Steffen Jensen. Det sker kl. 11.00, hvor Steffen Jensen vinker med start-flaget for det allerførste motorræs på Landracing-banen.

Udover at der køres ræs på den særlige bane på godset, bliver der lørdag morgen og formiddag også et såkaldt Road-Run for dampmaskiner til Sølager. Her vil de nuppe Columbus-færgen over til Kulhuse kl.9.00 for et kort visit i Hornsherred, hvorefter de vil være tilbage på godset sidst på formiddagen.

TimeWinder er som bekendt nostalgi ikke alene til lands, men også til vands og i luften. På vandet vil der være dampskibssejlads alle tre dage, ligesom det er planen at nogle af skibene fra træskibstræffet i Hundested og Holbæk lægger vejen forbi ud for Grønnessegaard.

TimeWinder Aerodrome åbner lørdag kl.10.00, hvor fly ankommer. Mere end 700 personer oplevede sidste år at se Halsnæs set fra oven i en veteranflyver under TimeWinder Nostalgidage. Og i år er konceptet det samme.

25 veteranfly fra tre lande gæster luftrummet over Halsnæs i pinsen. Det vil summe af aktivitet på Aerodromen. Ud over at opleve flyene i luften får publikum en unik mulighed for at komme helt tæt på og mærke motorernes dunken, indsnuse den varme motorolie eller få en snak med de dødsforagtende piloter. Som supplement til de faste udstilling fly ventes der besøg af flere gæstefly - heriblandt de professionelle "amatør" flyvere RVators fra Roskilde lufthavn, der viser formationsflyvning på himlen.

- De vil komme lørdag, men vi kender endnu ikke tidspunktet, fortæller Dorthe Lindkilde fra TimeWinder.

TimeWinder har igen i år truffet aftale med Starling Air om rundflyvninger i de tre pinsedage. Der er plads til tre-fem personer i de små udflugts-fly, og der flyves alle tre pinsedage - med forbehold for vejret. Der købes billetter ved flyene på Aerodromen og en rundflyvning på 10-15 min. koster 250 kr. pr. person.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede