3. juni 2020
På otte nordsjællandske havne er strandbeskyttelseslinjen nu helt eller delvist ophævet. Det skal give bedre muligheder for lokal udvikling, blandt andet her på Lynæs Havn i Halsnæs Kommune.
På otte nordsjællandske havne er strandbeskyttelseslinjen nu helt eller delvist ophævet. Det skal give bedre muligheder for lokal udvikling, blandt andet her på Lynæs Havn i Halsnæs Kommune.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nordsjællandske havne får friere rammer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nordsjællandske havne får friere rammer
Halsnæs - 12. december 2019 kl. 04:00
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Otte nordsjællandske havne kan glæde sig over, at de får nye muligheder for at udvikle sig. Miljøminister Lea Wermelin(S) valgte onsdag at ophæve strandbeskyttelseslinjerne helt eller delvist på 111 bynære havneområder.

arrow Læs også: Havn har store planer efter ophævet strandbeskyttelse

Det gælder blandt andet på Lynæs Havn i Halsnæs Kommune, hvor strandbeskyttelseslinjen har gjort det svært for erhvervsdrivende på havnen at forny sig. Som hovedregel betyder strandbeskyttelseslinjerne nemlig, at der ikke må foretages byggeri eller andre ændringer i områder, som er mindre end 300 meter fra strand eller kyst.

- Det giver god mening at ophæve strandbeskyttelseslinjerne på havnene. Her er det ikke natur, men asfalt man har beskyttet. Nu kan havnebestyrelserne i stedet komme i gang med at udvikle områderne, og det har været efterspurgt, siger Steffen Jensen (S), borgmester i Halsnæs Kommune til Frederiksborg Amts Avis.

Ophævelsen af strandbeskyttelseslinjerne skal ikke ses som en nedprioritering af miljøet i følge ministeren.

- Vi skal værne om vores naturlige, åbne kyster, men nogle steder kan vi godt åbne op for mere lokal udvikling uden at gå på kompromis med det, siger miljøminister Lea Wermelin (S).

I alt havde 47 kommuner søgt om ophævelse ved 166 lokaliteter.

I Nordsjælland har det resulteret i, at strandbeskyttelseslinjerne bliver ophævet helt på Sletten Havn, Gilleleje Havn, Lynæs Havn og Hornbæk Havn og delvist på Nivå Havn, Kalvøen ved Frederikssund Lystbådehavn, Frederiksværk Lystbåde Havn og Helsingør Nordhavn. Samtidig er der givet afslag på Sydkajen i Frederikssund Havn.

arrow To havne får ophævet strandbeskyttelseslinjer
12. december 2019 kl. 11:25 Opdateret: kl. 10:07
arrow Miljøminister ophæver strandbeskyttelse ved 111 havne
11. december 2019 kl. 14:25 Opdateret: kl. 14:43
arrow Minister fjerner stopklods for Køge Marinas udvikling
11. december 2019 kl. 13:07 Opdateret: kl. 13:08
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?