29. november 2020
Torben Hedelund på grænsen melem det som var kommunens og havnens del af Nordmolen, hvor han hellere havde set et arktisk center. Foto: Allan Nørregaard
Torben Hedelund på grænsen melem det som var kommunens og havnens del af Nordmolen, hvor han hellere havde set et arktisk center. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nordmolen: Nu handler det om detaljer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nordmolen: Nu handler det om detaljer
Halsnæs - 01. august 2020 kl. 04:00
Af Niels Jørgen Larsen

- Mange mener det er nu kampen skal slå, men den er taget for lang tid siden. Nu handler det om detaljer i projektet.

Torben Hedelund (S), der sammen med Enhedslistens Thue Lundgaard var ene om at stemme imod at sende en lokalplan for byggeri på Nordmolen i høring, erkender at det uanset den meget heftige debat i Hundested nok ender med boliger på Nordmolen.

Han er en af dem som har kæmpet kampen imod fra start. Forgæves.

- Det startede allerede i det gamle byråd og endte med en masterplan vedtaget 2009, her havde jeg sammen med SF afvigende mening om det.

SF har nu valgt at stemme for at sende projektet videre. I erkendelse af at der er flertal for det og i håbet om at kunne få nogle punkter igennem, som man mener kan forbedre det.

Det samme vil Torben Hedelund arbejde for, men der er ingen tvivl om, hvad hans grundlæggende holdning er og hvad han gerne havde set i stedet.

- Jeg synes det er synd, at man bruger det område til boliger. På et tidspunkt i valgkampen sagde vi at halvandet plan var det højeste vi kunne acceptere. Det ville begrænse ulykken lidt. Jeg hader man bygger højt, så man tager udsigter, og det vil man gøre dernede, siger Torben Hedelund til Frederiksborg Amts Avis i en samtale i anledning af hans 70 års fødselsdag.

Torben Hedelund har sin klare mening om det seneste projekt der er fremlagt for boligerne på Nordmolen:

- Arkitektonisk ser det forfærdeligt ud i forhold til den stil vi har her i byen. Det ligner noget man har taget fra et amerikansk samfund og klippet til. Det kan sikkert være flot isoleret set, men det passer ikke ind, og det generer mig voldsomt at det skal være så højt, så det bliver alt for dominerende. Jeg tror det bliver et miljø, som bliver fremmed for Hundested by, og det synes jeg er ærgerligt. Det er ikke så »råt og autentisk«, siger han med henvisning til et slogan for Halsnæs, der blev vedtaget for nogle år siden i forbindelse med et visionsarbejde.

Læs fødselsdagsinterview med Torben Hedelund i Frederiksborg Amts Avis Weekend.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?