8. august 2020
Fortællingerne om Nørregade i Frederiksværk udgør årets julekalender fra Industrimuseet. Foto: Niels J. Larsen
gallery icon

Se billedserie

Fortællingerne om Nørregade i Frederiksværk udgør årets julekalender fra Industrimuseet. Foto: Niels J. Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nørregade som årets julekalender

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nørregade som årets julekalender
Halsnæs - 28. november 2019 kl. 17:32
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Industrimuseet Frederiks Værk fortsætter traditionen med en julekalender, der kan følges i vinduerne på Palæet på Torvet i Frederiksværk, og igen i år kan man også følge kalenderen med historiske billeder og få hele baggrundsfortællingen med hver dag i Frederiksborg Amts Avis og på sn.dk/halsnæs.

Emnet for årets julekalender er Nørregade i Frederiksværk, og de 24 »låger« som åbnes er husene i gågaden fra nummer 1 til 24 - hvis der da ikke venter en overraskelse i sidcste låge!

Det er museumsinspektør Marie Bach, der har gravet i arkiverne, fundet de gamle motiver og skrevet fortællingen om hver enkelt.

Som noget nyt kan man udover at se kalenderbilledet i avisen eller på nettet, hvor den også bringes på museets egen side, også opleve det i større format på adressen Nørregade 1. Her er alle kalenderbillederne nemlig sat op i de tomme vindiuer til »Butik Louise«.

Vil man »snyde« kan hele kalenderne faktisk ses her allerede nu, men den spændende baggrundsfortælling præsenteres først dag for dag i avisen og på nettet.

Lågerne i Palæets vinduer åbnes hver morgen fra den 1. december. Tirsdag 4. december kl. 9.00 kommer formand for Industrimuseets bestyrelse Helle Lunderød forbi i Palæet og åbner låge nummer 4 kl. 9.

Samtidig er Palæet klar med julebutikken, der byder på masser af advents-, kalender- og julegaver samt julemærker fra Grønland.

Blandt nyhederne i år er en særlig julekugle, hvor sneen daler over Knud Rasmussens Hus, når kuglen rystes. En mulig mandelgave måske til 75 kr.

Juletræet er pyntet med gammeldags julepynt i udstillingslokalet, hvor man også kan hente oplysninger om de store virksomheder i Frederiksværk gennem årenene fra krudtværk til stålværk.

Museumsbutikken er åben i julemåneden mandag til fredag kl.10-14 samt efter aftale.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?