1. juni 2020
14 nødpladser er nu indrettet på Træning og Aktivitet i Hundested.  Foto: Niels J. Larsen
14 nødpladser er nu indrettet på Træning og Aktivitet i Hundested. Foto: Niels J. Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: »Nødhospital« klar i Hundested

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

»Nødhospital« klar i Hundested
Halsnæs - 27. marts 2020 kl. 11:45
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et »nødhospital« med 14 midlertidige nødpladser er ved at være klar til brug på den tidligere Storebjergskole i Hundested, hvor »Træning og Aktivitet« ellers holder til,

I den kommende tid kan kommunerne landet over risikere at stå over for en situation, hvor de skal begynde at tage imod borgere, som bliver udskrevet fra landets hospitaler. Det scenarie kan komme til at udspille sig, hvis der kommer så mange smittede med COVID-19 med behov for indlæggelse, at hospitalerne er nødt til at udskrive andre patienter for at gøre plads. Nogle af de udskrevne kan være smittet med COVID19.

Som et led i kommunens sundhedsberedskabsplan er der derfor blevet etableret adskillige midlertidige døgnpladser til dem, der ikke kan udskrives direkte til hjemmet. 14 af de pladser etableres i Aktiviteten i Hundested, som nødpladser. De målrettes borgere, der ikke kan udskrives til eget hjem, og som er smittet med COVID-19 eller mistænkes for at være det.

Det skriver Halsnæs Kommune i den daglige opdatering om Corona-situationen. I følge oplysninger til Frederiksborg Amts Avis var der torsdag kun én Halsnæs-borger indlagt på Nordsjællands Hospital med Coronavirus.

Udover de 14 pladser på Aktiviteten i Hundested er der indrettet 20 nødpladser på kommunens plejecentre. Soim borgmester Steffen Jensen har understreget vil Halsnæs Kommune meget gerne undgå, at der kommer COVID-19 ind på plejecentrene. Derfor er det kun de borgere, som ikke er under mistanke for at være smittet, som kommer direkte ind på plejecentrene.

Langt de fleste borgere vil blive udskrevet til eget hjem. De vil stadig modtage sundhedsfaglig hjælp fra den kommunale hjemmepleje, hvis de har behov for det. De der ikke kan udskrives til hjemmet vil enten blive placeret i nyoprettede nødpladser i Hundested eller på et plejecenter.

De brugere, det normalt anvender Aktiviteten i Hundested, vil få tilbudt hjemmebesøg.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?