24. januar 2021
Der blev sprøjtet vand på et større område for at forhindre at ilden fik yderligere fat i træer og buske.  Foto: Johan Henrik Reeh
gallery icon

Se billedserie

Der blev sprøjtet vand på et større område for at forhindre at ilden fik yderligere fat i træer og buske. Foto: Johan Henrik Reeh
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Naturbrand bremset med hurtig indsats

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Naturbrand bremset med hurtig indsats
Opdateret 06. april 2020 kl. 14:39
Halsnæs - 06. april 2020 kl. 14:37
Af Niels Jørgen Larsen

Med hurtig indsats lykkedes det mandag middag Frederiksborg Brand & Redning at bremse en naturbrand i et skovområde tæt ved gamle sommerhuse i Asserbo.

Branden opstod for enden af vejene Ved Diget og Vesterledsvej på de såkaldte Snusbakker. Den blev opdaget af forbipasserende som slog alarm til brandvæseneet kort før klokken 11.

- Vi rykkede ud med sprøjte og tankvogn og fik ilden under kontrol, men omkring 500 kvadratmeter skov er brændt, siger indsatsleder Ole Hermansen, Frederiksborg Brand & Redning.

I følge indsatslederen er skovbranden opstået fordi en borger har tømt en askeskuffe fra en brændeovn.

- Man skal være opmærksom på at det er tørt alle steder, så man skal være forsigtige med ukrudtsbrændere og selvfølgelig med at sprede varm aske på den måde, siger Ole Hermansen.

Det lykkedes brandbilerne at komme ind tæt på branden af de snævre sommerhusveje. Man var færdige med at arbejde på stedet omkring klokken 12.30.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?