21. maj 2019
En skib på vej ud over verdens kant er blandt de mange detaljer på en stor skulptur af sagnfigurens Homers rejse i den græske mytologi. 

Skulpturens er en del af årets sandskulpturfestival i Hundsted. 

Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

En skib på vej ud over verdens kant er blandt de mange detaljer på en stor skulptur af sagnfigurens Homers rejse i den græske mytologi. Skulpturens er en del af årets sandskulpturfestival i Hundsted. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mød Ron, Jack og Homer i sandet: Festival åbner 7. sæson

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mød Ron, Jack og Homer i sandet: Festival åbner 7. sæson
Halsnæs - 10. maj 2018 kl. 04:15
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er ikke kun Christian Warrer og Jens Henriksen, de to mænd bag Hundested Sandskulptur Festival, som tager i mod, når festivalen i dag åbner dørene til sin 7. sæson. Gæsterne vil også få lejlighed til at hilse på Ron, Jack og Homer - det være sig henholdsvis Jeremy, The Ripper og ham fra Odyseen.

De tre herrer, som er henholdsvis en pornoskuespiller, en seriemorder og en sagnfigur fra græsk mytologi er alle rejst i sand af udenlandske sandkunstnere som en del af årets tema »Myter og Legender«.

- Vi bliver hele tiden overrasket over, hvad kunstnerne bringer. I år har vi valgt en klassiker som tema, men vi skrev til kunsterne »feel free and unlimited«, og det har kastet mange store og forskellige skulpturer af sig, siger Christian Warrer.

Sandskulpturfestivalen har i årenes løb skildret havet, røverhistorier, nordisk mytologi og vikinger og middelalderen.

- De seneste år har vi haft »Der var engang« og »Store danskere«, og det relaterer sig meget til konkrete personer og begivenheder. Derfor trængte vi til noget fri fantasi, siger han.

Hollandske Bauke Artemar har været sandkunstner siden 2003 og er for fjerde gang en del af de 12 internationale kunstnere, som deltager i Hundested. Han har brugt årets tema til at kreere en skulptur af det mytologiske blækspruttemonster Kraken, som er steget op fra dybet og har kvast en lokal fiskerbåd. Faktisk er han gået så realistisk til værks, at kutteren modelleret efter en af dem, som ligger i havnen, inklusiv navn og kendingstal på stævnen.

- Jeg elsker at lave mytologiske dyr og tænkte, at jeg ved hjælp af vandet, Kraken og fiskekutteren kunne relatere det mere til Hundested. Du kan se båden, den ligger lige derovre, siger han og strækker hals fra sin arbejdsplads midt på pladsen.

Hundested Sandskulptur Festival har åbent indtil 16. september.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede