14. december 2018
Troels Lund Poulsen kaldte sit besøg for et udbytterigt inspirationsmøde og mener, at projektet fortjener mere politisk opmærksomhed. 

Foto:kdd
Troels Lund Poulsen kaldte sit besøg for et udbytterigt inspirationsmøde og mener, at projektet fortjener mere politisk opmærksomhed. Foto:kdd
Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ministerros til velfærdsprojekt: Der er musik i det

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ministerros til velfærdsprojekt: Der er musik i det
Halsnæs - 11. november 2017 kl. 10:08
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når Halsnæs Kommune skal tage hånd om borgere med komplekse sager, så bliver samarbejdet holdt så enkelt som muligt. Det betyder, at borgeren kun har én indgang - én kontaktperson - i kommunen, og at der bliver oprettet kommunale teams, der arbejder sammen på tværs af faggrænser om den enkelte borger. Den særlige tilgang bliver kaldt »Sammen om ny velfærd« og projektet fik fredag ros af beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen(V), da han sammen med borgmester Steen Hasselriis(V), udvalgsformand Helge Friis(S) og folketingsmedlem Hans Andersen, beskæftigelsesordfører for Venstre, besøgte jobcenter Halsnæs.

- Jeg ser store innovative kræfter rundt om i landet, men jeg har ikke set et projekt, som er magen til det her. Det har meget musik i sig og har nu fungeret i et år, så man kan få et overblik over de faglige kvaliteter, som er i spil, og de resultater som er skabt, sagde Troels Lund Poulsen.

Projektet blev igangsat tidligere i år - og har blandt andet fået ros af innovationsminister Sophie Løhde(V) - som fik det forevist i foråret, kort efter projektet var sat i gang.

I dag er cirka 100 udsatte borgere en del af »Sammen om ny velfærd«, hvor kun én kommunalt ansat forholder sig til borgerens samlede behov. Også selvom det er borgere med komplekse sager, som modtager flere ydelser fra kommunen og før i tiden har haft mange kommunale sagsbehandlere.

Borgeren Morten fortalte ministeren sin historie om, hvordan projektet »Sammen om ny velfærd« har hjulpet ham til at komme på fode og i beskæftigelse, og det gjorde indtryk.

- Her er borgeren i centrum, og det kommunale arbejde tilpasser hver enkelt borger. Jeg har sagt til borgmesteren og udvalgsformanden, at det fortjener mere politisk opmærksomhed, sagde Troels Lund Poulsen og kaldte det »et spændende og udbytterigt inspirationsmøde«.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk