6. marts 2021
Jurister i Kirkeministeriet skal nu afgøre om menighedsrådsvalget i Melby skal gå om. 			             Foto: Thomas Olsen
Jurister i Kirkeministeriet skal nu afgøre om menighedsrådsvalget i Melby skal gå om. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ministerium skal afgøre valgtvist

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ministerium skal afgøre valgtvist
Halsnæs - 18. februar 2021 kl. 04:09
Af Kasper Daugbjerg Dønbo

Det er over fem måneder siden, at sognebørnene i Melby afgav deres stemme ved menighedsrådsvalget, men der hersker stadig tvivl om valgets udfald. Nu skal jurister i Kirkeministeriet afgøre, om menigheden skal til stemmeurnerne igen.

arrow Læs også: Tidligere formand puster yderligere til valgstrid: Menighedsrådet bør gå af

Sagen er havnet på ministeriets bord, fordi Melby Menighedsråd har anket en afgørelse fra den nu afgåede biskop i Helsingør Stift, Lise-Lotte Rebel, om at valget er ugyldigt og bør gå om.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Vi mener faktisk, at det er en forkert afgørelse, biskoppen har truffet, og vi finder det rimeligt, at Kirkeministeriet ser på sagen. Derfor har vi anket afgørelsen, siger Søren Christensen, formand for menighedsrådet i Melby, til Frederiksbor Amts Avis.

I en skriftlig afgørelse slår den tidligere biskop fast, at menighedsrådet i flere tilfælde har brudt valgloven. Blandt andet ved at godkende stemmer afgivet med ugyldig fuldmagt og tillade ureglementeret afstemning.

»På baggrund af en samlet vurdering af ovennævnte forhold, finder jeg valget den 15. september 2020 for ugyldigt«, skriver Lise-Lotte Rebel.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?