20. juni 2019
Simon Emil Ammitzbøll-Bille(LA) mener ikke, at det er alle ansøgerne til puljerne for vanskeligt stillede kommuner, som vitterligt har et behov. Nogle tænker "går den, så går den". 

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Simon Emil Ammitzbøll-Bille(LA) mener ikke, at det er alle ansøgerne til puljerne for vanskeligt stillede kommuner, som vitterligt har et behov. Nogle tænker "går den, så går den". Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Minister: Nogen tænker »går den, så går den«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Minister: Nogen tænker »går den, så går den«
Opdateret 17. august 2018 kl. 17:19
Halsnæs - 17. august 2018 kl. 17:12
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Indenfor de kommende uger skal indenrigs- og økonomiminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille(LA) og hans embedsværk vurdere de 58 ansøgninger om tilskud til særligt vanskeligt stillede kommuner, som er tikket ind i ministeriet fra hele landet.

arrow Læs også: Presset kommune har tre ønsker til minister

- Vi må nok være ærlige at sige, at der er nogen kommuner som virkelig har et behov, mens andre tænker »går den, så går den«, siger Simon Emil Ammitzbøll-Bille til Frederiksborg Amts Avis.

Blandt ansøgerne til midlerne for vanskeligt stillede kommuner er Halsnæs Kommune. Borgmester Steffen Jensen(S) mødtes fredag eftermiddag med ministeren for at gøre rede for de økonomiske problemer, kommunen er havnet i. Kommunen havde samtidig tre ønsker til ministeren om forskellige økonomiske håndsrækning.

Ministeren ønsker dog ikke at kommentere på enkelte kommuner og sagsbehandle i medierne, men han gør det klart, at der skal »ekstraordinære udfordringer« til, før en kommune kan få hjælp, der rækker ud over de særlige tilskudspuljer. Ministeriet gennemgår kommunernes ansøgning og økonomiske situation, inden tildelingen af tilskud.

- Der er to spor. Man kan søge de særtilskudsmidler for landet generelt og særskilt for hovedstadskommunerne, og man kan, hvis man har en virkelig ringe økonomi, få en udviklingsaftale. Det vil man typisk kun få, hvis man bliver det, der i folkemunde hedder at blive sat under administration.

- Så skal man nok have meget ekstraordinære udfordringer. Jeg anerkender, at udfordringer rundt i kommunerne kan føles store, men jeg tror også, at langt de færreste trods alt misunder dem, der er helt derude, siger Simon Emil Ammitzbøll-Bille.

- Men der er altid mulighed for at bede om et møde med mig, som Halsnæs har gjort i det konkrete tilfælde. Så får jeg og embedsfolkene mulighed for at spørge ind til tal og forklaringer,

Han slår samtidig fast, at kommunerne er rigere end nogensinde før.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis i weekenden.

arrow Borgmester om kæmpe sparerunde: Ingen områder går fri
17. august 2018 kl. 04:06 Opdateret: kl. 15:13
arrow Venstre undrer sig: Må være noget galt
16. august 2018 kl. 15:07 Opdateret: kl. 15:07
arrow Kommune i kæmpe sparerunde: 150 stillinger kan ryge
16. august 2018 kl. 14:00 Opdateret: kl. 13:35

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede