15. oktober 2019
Der var massivt politiopbud ved gymnasiet.
gallery icon

Se billedserie

Der var massivt politiopbud ved gymnasiet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mindre efterspil på Paludan-besøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mindre efterspil på Paludan-besøg
Opdateret 15. maj 2019 kl. 13:47
Halsnæs - 14. maj 2019 kl. 19:56
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selv om kontroversielle Rasmus Paludan med følge havde forladt Frederiksværk ved 17-tiden efter sin demonstration foran gymnasiet, så var politiet massivt tilstede i området mere end en time efter.

Som efterspil på de mange unge mennesker, der var mødt op foran gymnasiet i anledning af besøget fra Stram Kurs-lederen, blev der således bl.a sat ild til en container og væltet skraldespande ved Skjoldborg på Valseværksstræde, og flere politipatruljer i bil og på motorcykel var rundt i centrum og i Krudtværksområdet i søgen efter mulige gerningsmænd. På en sti i krudtværksområdet blev der sat ild til noget papir.

Modsat hvad et lokalt medie har skrevet, blev der ikke foretaget anholdelser ved gymnasiet. Nordsjællands Politis presseafdeling oplyser onsdag til Frederiksborg Amts Avis, at to personer kortvarigt blev tilbageholdt, da man mistænkte at de var i besiddelse af fyrværkeri, hvad der ikke var tilfældet.

- Vi har oprettet containerbranden som en hærværkssag og kørte rundt i området efterfølgende. Vi havde også en tyverisag af en taske på Ildtornvej, men ellers var der roligt og vi har overladt resten til gadeteamet, fortalte vagthavende hos Nordsjællands Politi tirsdag aften kort før kl.20.00.

Rasmus Paludans mediestunt i Frederiksværk var i følge ham selv en protest mod at Stram Kurs og andre partier, der ikke sidder i folketinget ikke var inviteret med til en paneldebat på gymnasiet tidligere på dagen. Paludan har dog tidligere på hjemmesiden for Stram Kurs bebudet et besøg i Frederiksværk og fandt altså nu en anledning.

Et enormt politiudbud fulgte arrangementet ved gymnasiet og var i dialog med de unge fremmødte, der med båthorn og høj musik ville signalere at de ikke ønske at give Rasmus Paludan taletid. Efterfølgende valgte nogle altså at markere sig med at sætte ild til containeren, ligesom en valgplakat lå på Strandgade - enten revet eller blæst ned.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede