16. maj 2021
Svend Petersens kystsikring - på naboens grund. Foto: Niels Jørgen Larsen
Svend Petersens kystsikring - på naboens grund. Foto: Niels Jørgen Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Milliardær lavede kystsikring på nabogrund uden tilladelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Milliardær lavede kystsikring på nabogrund uden tilladelser
Halsnæs - 17. april 2021 kl. 04:46
Af Niels Jørgen Larsen

Millardær og ejendomsmatador Svend Petersen etablerede i 2019 en skråningsbeskyttelse med store sten ved sin strandejendom Hyllingebjergvej 70 i Liseleje. Der var bare det ene problem, at han ikke forinden havde ansøgt Halsnæs Kommune om projektet. Og det andet problem at kystsikringen blev anlagt på naboens grund, uden at denne havde givet tilladelse til det!

arrow Læs også: Siges der nej til godkendelse af ulovlig kystsikring: Nabo sender regningen til milliardær

De aktuelle sager om bortgravning af et naturbeskyttet dige, ulovlig pløjning og gødning af et beskyttet overdrev ved Melby, samt en tidligere sag om ulovlig håndtering af asbestmaterialer m.v. ved en nedrivning, er således ikke de eneste, som Halsnæs Kommune har liggende med navnet Svend Petersen.

Frederiksborg Amts Avis kunne sidste lørdag fortælle om samme Svend Petersens ageren med at trække myndighederne rundt i manegen for 20 år siden i Asserbo, og den oprindelige entreprenør fra Farum har i mere end 25 år været i både mediernes og myndighedernes søgelys.

Ejeren af den grund, hvor Svend Petersen har lavet kystsikring, har nu i første omgang søgt om lovliggørelse af arbejdet, men vil hvis det afvises, rejse erstatningskrav mod Svend Petersen.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?