8. august 2020
Mille Food kan nu genoptage eksporten til Kina. Foto: Kasper Daugbjerg Dønbo
Mille Food kan nu genoptage eksporten til Kina. Foto: Kasper Daugbjerg Dønbo
Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mille Food får grønt lys: Må eksportere til Kina igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mille Food får grønt lys: Må eksportere til Kina igen
Halsnæs - 13. november 2019 kl. 10:44
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For første gang i flere måneder kan der igen afsendes leverancer af modermælkserstatning fra Mille Foods fabrik i Hundested til Kina.

Fødevarestyrelsen satte en stopper for virksomhedens eksport efter en række kritisable kontrolbesøg, men selvsamme styrelse åbner nu igen for eksporten til Kina, som er livsvigtige for Mille Food.

Det sker efter et grundigt marathon-kontrolbesøg på 15,5 timer fordelt på tre dage, hvor FødevareKøbenhavn og Fødevarerejseholdet ingen anmærkninger fandt.

arrow Læs også: Ny ledelse på plads i Mille Food

Efter kontrolbesøget står det klart, at eksporten til Kina genoptages fra 13. november 2019.

- Jeg er meget tilfreds med en anmærkningsfri kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen. Den seneste halvanden måneds tid har været et hårdt og målrettet arbejde for ledelse og medarbejdere i Mille Food, som har båret frugt. Vi er nu tilbage, hvor alle lamper lyser grønt, siger Christian Dehlholm, administrerende direktør i Mille Food.

Han slår fast, at det kinesiske marked er altafgørende for Mille Foods produktion og de ca. 60 lokale arbejdspladser, da den altovervejende del af produktionen i Mille Food eksporteres til Kina.

Godkendelse i flere trin

Det var efter fem kontrolbesøg mellem juni og september, at Fødevarestyrelsen opdagede, at Mille Food havde store problemer med at dokumentere oprindelsen og sporbarheden af proteinet lactoferrin, som Mille Food bruger i deres produkter.

Problemerne stak dybt og førte til varsling om beslaglæggelse og destruering af 400 paller med varer og en politianmeldelse af Mille Food og en leverandør.

Mille Foods bestyrelse reagerede ved at fyre den daglige ledelse og indsætte Christian Dehlholm som ny administrerende direktør. Hans opgave blev i første omgang at få virksomheden på rette spor, og det ser gradvist ud til at ske.

Efter et kontrolbesøg fra Fødevarestyrelsen den 24. oktober kunne Mille Food genoptage produktionen på fabrikken i Hundested i fuldt omfang.

Siden er der blevet produceret modermælkserstatning i de sædvanlige treholdsskift døgnet rundt, som i første omgang er blevet lagt på lager, mens virksomheden har ventet på grønt lys til at eksportere.

Kina har skrappe krav til eksporterende virksomheder og stiller blandt andet krav til, at Fødevarestyrelsen skal underskrive en række eksportcertifikater. Det er Fødevarestyrelsen nu gået med til.

Ny struktur

De nye tider for Mille Food ses også ved, at Christian Dehlholm er ved at sammensætte en ny struktur i virksomheden.

Der er opslået stillinger som blandt andet kvalitetsdirektør og produktionschef. Stillingerne er tiltænkt en rolle i hverdagen på virksomheden i Hundested og bliver garanter for den fremtidige drift

- Jeg ser frem til at få sammensat en ny daglig struktur, og gennem holdånd og integritet få genskabt den tillid og kvalitet, som både medarbejdere, myndigheder, samarbejdspartnere og kunder bør kende os på, siger Christian Dehlholm.

Han har tidligere givet udtryk for i Frederiksborg Amts Avis, at virksomheden ser ud til at klare sig gennem krisen uden at afskedige medarbejdere.

arrow Mille Food undgår fyringer: Nu kører produktionen igen
30. oktober 2019 kl. 10:04 Opdateret: kl. 15:49
arrow Ingen fyringer efter fødevareskandale
30. oktober 2019 kl. 04:14 Opdateret: kl. 15:38
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?