21. november 2017
Lars Park Nielsen og Mille Food er klar til at ansætte otte mand på fabrikken i Hundested.                 Fotos: kdd
gallery icon

Se billedserie

Lars Park Nielsen og Mille Food er klar til at ansætte otte mand på fabrikken i Hundested. Fotos: kdd
Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mille Food er klar til at ansætte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mille Food er klar til at ansætte
Halsnæs - 15. april 2017 kl. 07:03
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Til sommer skal modermælkserstatningen rulle fra Hundested mod Kina, og efter syv måneders arbejde med den gamle Uno Medical-fabrik i Hundested, er det dansk-kinesiske selskab Mille Food A/S klar til at ansætte de første medarbejdere.

- Vi skal ud og finde vores første hold af ansatte. I alt otte personer. De skal starte op i juni, så de kan blive sat ind i vores regler, se maskinerne blive installeret og få oplæring af leverandørerne, siger Jesper Guldberg, produktionschef på Mille Food, som i starten af året selv blev en af virksomhedens første ansatte i Hundested.

Han kommer med tyve års erfaring fra fødevareindustrien og to år hos Novo Nordisk. Fremadrettet får han ansvaret for medarbejderne, og han sidder med rundt om bordet, når første hold skal ansættes. Det bliver en blanding af folk med faglig ballast fra enten mejeri, bager eller slagteri, procesoperatører, lagermedarbejdere og en laborant.

- Vi har ingen præferencer i forhold til, om det er mænd eller kvinder, unge eller gamle. Vi ser gerne en blanding, hvor folk kan bidrage med forskellige ting, siger Jesper Guldberg.

- Men vi kommer til at lægge vægt på et lokalt tilhørsforhold. Vi vil gerne ansætte folk, som har tænkt sig at blive her. Til gengæld vil vi give en sikkerhed og et miljø på arbejdspladsen, som er i verdensklasse. Hvor det er maskiner, som gør det hårde arbejde, og mennesker, som optimerer det, siger Jesper Guldberg.

Det var i september sidste år, at Mille Food overtog den tomme fabrik med henblik på at blande, pakke og eksportere modermælk til Kina. Siden er mange ting faldet på plads. Alle maskiner og alt udstyr er bestilt. Det vil enkeltvis blive afprøvet for at tage de værste børnesygdomme, inden hele produktionslinjen i. juni bliver startet op for første gang. Den 10. juli skal alt være installeret og spille sammen.

- Det er den dato, vi sigter efter, men det er ikke bare at trykke på en knap. Det ved vi af erfaring. Vi satser derfor på at have en opstart, hvor vi gradvis kommer op og køre stærkere, siger Lars Park Nielsen, teknisk direktør i Mille Food.

For tredje år i træk har Mille Foods kinesiske afdeling fordoblet deres salg af modermælkserstatning, hvor et rekordsalg på 240 mio. kr. venter i år. Det er fabrikken i Danmark, som skal efterkomme det behov, og de første otte medarbejdere får formentlig derfor snart selskab.

- Der er pres på at komme i gang på fabrikken med de salg, som bliver leveret. Andet hold af ansatte er formentlig ansat eller i gang med at blive det, inden årets udgang, siger Lars Park Nielsen.

I øjeblikket er hverken lokaler eller maskiner dog klar til de ansatte. Mille Foods lokaler blev sat i udbud starten af året, og for to uger siden blev der skrevet kontrakt for den store produktionshal og varemodtagelsen. Det bliver den lokale entreprenør HN Byg, der ligger 500 meter fra Mille Food, som skal sætte det hele i stand.

- Vi vil gerne bruge lokal arbejdskraft. Både i vores udbud, og når vi ansætter folk, siger Lars Park Nielsen.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk