21. maj 2019
Med masser af Heros-mestre i ryggen har Mikkel Lassen selvtilliden i orden. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Med masser af Heros-mestre i ryggen har Mikkel Lassen selvtilliden i orden. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mikkel fra Heros har høje mål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mikkel fra Heros har høje mål
Halsnæs - 14. juli 2018 kl. 07:41
Af Niels Idskov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mikkel Lassen fra Heros i Frederiksværk er nok nordisk mester og elitebryder, men selv om han lever sundt og passer sine sengetider, er hans dagligdag helt anderledes end konkurrenterne i det store udland. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Arbejdsdagen som elektrikerlæring begynder kl. 7, og først kl. 15.30 kan han tage hjem til lejligheden og skifte tøj. Derpå gælder det brydetræning i NKC, Danmarks Brydeforbunds nationale krafttræningscenter i Nykøbing Falster, og bagefter hjem og spise og slappe af. Kl. 22 er der »udsolgt«.

- Jeg træner stort set hver dag i centret, og det gør rigtigt godt. Også bedre end da jeg for fem år siden var et år på en sportsskole i Frankfurt an der Oder. Der er bedre faciliteter, bedre sparringspartnere og bedre trænere i Nykøbing, bl.a. landstræner Szymon Kogut, som også var min træner i Heros. Men langt de fleste af de brydere jeg møder i udlandet laver ikke andet end brydning. De har ikke noget arbejde som jeg, og det er også mit mål at gøre det så godt, at jeg kan få Team Danmark-støtte, men det kræver konstante toppræstationer, uddyber Mikkel Lassen.

Med NM-titlen i maj og fem danske mesterskaber, heraf to i den seniorklasse, han reelt først rykker op i nu, er hans cv da også i konstant udvikling.

Den nordiske titel kom i hus efter flere år med anden- og tredjepladser, så det var et vigtigt skridt i karrieren. Ved U/23-EM i juni blev det dog kun til enkelt kamp, men Heros-bryderen gav dog den stærke Murad Mammadov fra Aserbajdsjan god modstand. Mammadov vandt 12-4, men kun fordi Mikkel Lassen satsede, da han var kommet bagud, og aserbajdsjaneren har vundet flere EM-medaljer.

Det er i NKC i Nykøbing, at landets elitebrydere og landstrænerne er samlet, og for Mikkel Lassen er der lige lovlig langt hjem til Frederiksværk, så han er allerede for fire år siden flyttet fra det nordsjællandske.

Mikkel Lassen, der endnu kun er 20 år, repræsenterer ved stævnerne i ind- og udland dog stadig Heros, og lige nu er han hjemme for at holde lidt sommerferie - bl.a. med noget styrketræning i den klub han begyndte i som otte-årig. Fodbold og håndbold sagde ham ikke noget.

- Jeg er stolt over at være fra Heros. Det er jo stadig den brydeklub, der har vundet fleste danske mesterskaber, fortæller. Mens hans far, Flemming Nielsen, der er hjælpetræner i Heros, men aldrig har været bryder, men netop fodbold- og håndboldmand, nikker samtykkende.

Læs resten af historien i Frederiksborg Amts Avis lørdag.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede