23. marts 2019
Kommandocentralen for pumpe-enheden på det nu tidligere rensningsanlæg i Hundested, hvorfra spildevandet sendes videre til Melby i 12-13 km lang trykledning. Fotos: Niels J. Larsen
gallery icon

Se billedserie

Kommandocentralen for pumpe-enheden på det nu tidligere rensningsanlæg i Hundested, hvorfra spildevandet sendes videre til Melby i 12-13 km lang trykledning. Fotos: Niels J. Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Melby klarer nu Hundesteds pis og lort..

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Melby klarer nu Hundesteds pis og lort..
Halsnæs - 15. november 2018 kl. 13:39
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

590 ruller toiletpapir skal der bruges, hvis man skal rulle en stribe papir ud langs de godt 13 km ny trykledning fra Hundested til Melby Renseanlæg.

Beregningen er foretaget af formand for Halsnæs Forsyning A/S Thomas Møller Nielsen, som dog ikke har udført forsøget i praksis, men har fundet frem til, at der er ca. 22 meter i en rulle toiletpapir Lambi Soft! Han kom med oplysningen, da den ny spildevandsledning officielt blev indviet torsdag morgen ved Hundested Renseanlæg, som med ændringerne skifter navn til pumpestation.

Den ændrede spildevandsplan til en samlet pris af 50 mio. kr. er det største anlægsarbejde i Halsnæs Forsynings historie, og spildevandschef Finn Ellegaard kunne afsløre, at den ny ledning fra Hundested til Melby efter tre ugers test allerede har været i brug i fem uger.

Omlægningen betyder at alt spildevand i kommunen nu føres til renseanlægget i Melby, hvorfra det efter rensning ledes ud i Kattegat - ca. 1200 meter ude i vandet ved Liseleje.

Projektet har været igang i flere faser over en periode på godt to og et halvt år. Selve den ny ledning er lagt fra maj 2017 til juni i år, og ligeløbende er Melby Renseanlæg ombygges og renoveret, samtidig med at renseanlægget i Hundested er opbygget til pumpestation.

- Udfordringen har været at bygge to anlæg op, mens det hele har været i drift. Det svarer til at skifte krumtap på en lastbil, mens den kører, sagde Finn Ellegaard.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede