15. december 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Megaferiehuse en naboplage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Megaferiehuse en naboplage
Halsnæs - 13. juli 2019 kl. 04:00
Af Hanne Guldberg Mikkelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sag om kæmpesommerhuse afgøres i Erhvervsstyrelsen efter sommerferien. I ventetiden er nyt skudt op. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

300 kvadratmeter, plads til 22 mennesker, spa, indendørs swimmingpool og en leje på ca 25.000 kroner om ugen. Sådanne luksussommerhuse kan således indbringe deres ejer omkring en kvart mio. i sæsonen.

Dette forår skød endnu et af slagsen op på Niels Jørgensvej i Asserbo. Det er en lille grusvej i et sommerhuskvarter, hvor der mest ligger små træsommerhuse, som ofte har været samme familie i generationer.

- Hver dag er en fest i disse nye huse, som tilsyneladende kun lejes ud. Det er jo ikke almindelige sommerhuse. Og så er der skiftedag hver lørdag og 22 nye rykker ind, siger Ib Thyge Christensen, der er formand for Landliggersammenslutningen i Halsnæs.

Lars Maegaard er nabo til et af disse kæmpesommerhuse, og han er ked af det.

- Vi har ikke noget imod udlejning af de enkelte sommerhuse - det er størrelsen på det og så det, at det er erhverv til mest mulig udlejning. Sommerhusidyllen er gået noget fløjten.

En større samling af disse sommerhuse ligger få kilometer derfra på Asserbohusvej. Denne lille sommerenklave er i Erhvervsstyrelsen som en prøvesag for, om der er tale om lovlig udlejning. Her har sagen ligget i cirka et år.

- Vi skal foretage en partshøring - det tager tid. Vi forventer at kunne træffe afgørelse på den anden side af sommerferien, lyder det fra styrelsen i en generel kommentar. 43 sager af denne art ligger på bordet i styrelsen.