18. december 2018
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mange ville høre om ny skole i Enghaven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mange ville høre om ny skole i Enghaven
Halsnæs - 13. april 2018 kl. 05:44
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mulige gener for naboerne i forbindelse med selve byggeriet og trafikforholdene i forbindelse med byggekørslen var de to hovedtemaer, da 70-80 borgere fra Enghavekvarteret tirsdag mødte op i Rådhussalen til informationsmøde om bygningen af den ny skole, som byrådet har besluttet skal ligge på Enghaveskolens nuværende sportsplads.

- De fremmødte var gode til at stille spørgsmål, og det forløb på en god oplysende måde. Det er klart at byggeriet vil støje nog støve, men samtidig synes man at det er fedt, der kommer en ny skole, siger formand for Skole, Uddannelse og Dagtilbud Helge Friis (S).

Et stort flertal i byrådet på 20 ud af 21 vedtog i marts endeligt, at der skal bygges en ny skole ved siden af den nuværende. Kun Venstres Sune Raunkjær fulgte partiets oprindelige holdning og stemte for en placering ved siden af rådhuset i Frederiksværk. Den nuværende skole er plaget af skimmelsvamp og er nedslidt, så alle bygninger rives ned, når den ny skole efter planen er klar til ibrugtagning fra skoleåret 2021/22.

- Der blev på mødet spurgt til hvordan selve byggeriet påvirker naboejendommene. Når der skal piloteres og køres med store lastbiler, var man nervøse for om husene ville slå revner, men det er der faste forsikringsregler for, siger Helge Friis.

Trafiksikkerheden i forbindelse med byggeriet var det andet store emne, som de fremmødte ville høre mere om.

- Der bliver byggekørsel samtidig med at børnene skal til og fra skole, og der kom flere konkrete forslag til hvordan man bedst kan skille de tunge og de bløde trafikanter, siger Helge Friis.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk