4. juni 2020
Opgangsfællesskabet Maglehøj var mødt op med bannere til budgetmødet i Gjethuset for at protestere mod spareforslag, der koster tre pædagoger.                                                   Foto: Niels J. Larsen
gallery icon

Se billedserie

Opgangsfællesskabet Maglehøj var mødt op med bannere til budgetmødet i Gjethuset for at protestere mod spareforslag, der koster tre pædagoger. Foto: Niels J. Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Maglehøj-besparelse stjal billedet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Maglehøj-besparelse stjal billedet
Halsnæs - 22. oktober 2019 kl. 00:27
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En besparelse på opgangsfællesskabet Maglehøj - med tre pædagoger færre til de i øjeblikket 15 beboere - kom til at fylde en meget stor del af mandagens borgermøde i Gjethuset om det kommende budget.

arrow Læs også: Millioner til dagtilbud får kritik: - Det er uambitiøst

Pårørende, beboere og personale var mødt talstærkt op og markerede sig også med bannere foran indgangen: »Hvem skal hjælpe os« og »Bevar opgangsfællesskab Maglehøj« stod der.

Borgmester Steffen Jensen (S) har i sit budget foreslået en serviceforringelse for opgangsfællesskabet for unge med særlige behov, så man sparer 600.000 kr. i 2020 og 1,2 mio. kr. de følgende budgetår. Man vil gå fra syv til fire medarbejdere og begrænse tilstedeværelsen af vejledere fra kl. 7-9 og kl. 16-21, hvor de i dag er der kl. 7-21.

- Hvem skal hjælpe os, og hvad får vi ikke hjælp med, lød nogle af spørgsmålene fra de unge beboere i opgangsfællesskabet, mens pårørende gav udtryk for, at de var dybt rystede over forslaget.

Steffen Jensen erkendte, at nogle beboere med spareforslaget ikke vil få samme støtte som før, men forsikrede at der ville blive taget individuelle hensyn. Samtidig opfordrede han alle til at indsende høringssvar, som han lovede at politikerne ville læse og lytte til, når budgettet skal forhandles for alvor i næste uge.

Omkring 130 borgere var mødt frem i Gjethuset. Noget mindre end sidste år, da der var store besparelser i spil, men alligevel væsentlig flere end der har været til budgetmøderne de foregående år.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis tirsdag.

arrow Hænder til de ældre og børnene
10. oktober 2019 kl. 21:08 Opdateret: kl. 21:17
arrow Borgmester vil opfylde løfter fra valgbudget
05. oktober 2019 kl. 19:53 Opdateret: kl. 13:52
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?